Get Adobe Flash player
Prev Next

27 медаља на КУП-у Србије за КБС Наисус

03.10.2017.

              Протеклог викенда (30.септембра и 01.октобра) у спортској хали "Ранко Жеравица" одржан је КУП Србије (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима...

Cela vest...

За 7 година постојања близу 700 одличја

08.08.2017.

              За 7 година постојања, КБС Наисус је у своју ризницу скупио близу 700 одличја са без мало 130 такмичења уз учешће на преко 20...

Cela vest...

Бронза за Уроша и 139 медаља у овом полу…

20.06.2017.

              Протеклог викенда (17.јуна) одржано је Отворено првенство Аустрије на коме је учествовао и Урош Митровић те том приликом освојио бронзану медаљу.

Cela vest...

33 медаља у 3.колу за КБС Наисус

13.06.2017.

              Протеклог викенда (10.јуна) одржано је 3.коло Лиге Града Ниша у техничким дисциплинама и том приликом КБС Наисус је освојио чак 33 медаље - 18...

Cela vest...

2 медаље за КБС Наисус на јубиларном Отв…

30.05.2017.

              Протеклог викенда (27.маја) КБС Наисус учествује на Отвореном првенству Карловца на 50-огодишњици теквондоа у овом делу Европе и осваја су 2 медаље - 1...

Cela vest...

Pripreme za Evropsko seniorsko prvenstvo

           Pred nama je Evropsko seniorsko prvenstvo, koje će se održati u Mačesteru (Velika Britanija), a za koje se uveliko pripremaju sve reprezentacije te i reprezentacija Srbije.

          Na Starom kontinentu uprte su oči u događaj, koji će se održati od 03. do 06.maja u britanskom Mančesteru, a reč je o Prvenstvu Evrope u konkurenciji seniora. To će biti za organizatora veoma značajan ispit pred najveće sportsko dešavanje - Olimpijske Igre, koje će se održati u Londonu od 08. do 11.avgusta, gde će se oni svojski potruditi da sve prođe u najboljem redu te i da uvide još koji nedostatak, ukoliko postoji. Kao što se organizatori pripremaju da od takmičenja naprave pravu feštu, tako se i širom Evrope takmičari pripremaju za  borbu u nameri da osvoje neko od odličja.

          Upravo u tu svrhu mnoge reprezentacije su postigle dogovor o zajedničkoj saradnji, te se organizuju kampovi širom Evrope. Na ovakav način pripreme vrši Francuska koja je do sada ugostila reprezentacije Koreje, Kine, Španije, Holandije, Nemačke, Senegala, Kineskog Tajpeha, Turske, a u narednom periodu postoji dogovor sa Brazilom Meksikom. Reprezentacija Nemačke će svoje završne pripreme obaviti u Turskoj, mestu na rivijeri blizu primamljive turističke destinacije - Antalije. Biće smešteni u hotelskom kompleksu Goynuk, u sklopu koga pored smeštaja će biti obezbeđena teretana, sauna, bazen kao i sportska hala sa svom potrebnom opremom. Za opremanje ove sportske hale zaslužan je Turski tekvondo savez a u dogovoru sa predstavnicima Nemačke tekvondo unije, koji su u obavezi poneti samo svoje elektronske štitnike.

          Pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo srpska reprezentacija je obavila od 07. do 14.aprila u Vrdniku, u kome se redovno u prethodnim godinama održavaju pripreme naših reprezentativaca. Upravo iz razloga zadovoljavajućih uslova, koje ovo sremsko mesto i ovaj kompleks može da pruži te solidne cene, Tekvondo asocijacija Srbije je nastavila saradnju.

      Pored naših reprezentativaca, pripremama su se pridružili i najbolji seniori Bugarske, Mađarske, Švedska (koja ima 2 olimpijska mesta, pojačana sa aktuelnim vicešampionom sveta - Nikitom Glasnović, ćerkom nekadašnjeg jugoslovenskog reprezentativca - Maria Glasnovića), Slovenija (koja kao i Srbija ima 3 olimpijska mesta) i predstavnicom reprezentacije Austrije - Edines KurtovićOvako jake pripreme ne pamti skorija istorija srpskog tekvondoa na kojima su učestvovali osvajači svetskih i evropskih medalja, te turnira A klase, a što je još i značajnije oni koji su se uspeli kvalifikovati na Olimpijadu i to čak njih šestoro. Upravo iz tog razloga se nadamo da će naši reprezentativci uspeti da na Prvenstvu Starog kontinenta doći do medalja i nastaviti osvajački niz, te na najbolji način afirmisati srpski tekvondo.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61