Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Pripreme za Evropsko seniorsko prvenstvo

           Pred nama je Evropsko seniorsko prvenstvo, koje će se održati u Mačesteru (Velika Britanija), a za koje se uveliko pripremaju sve reprezentacije te i reprezentacija Srbije.

          Na Starom kontinentu uprte su oči u događaj, koji će se održati od 03. do 06.maja u britanskom Mančesteru, a reč je o Prvenstvu Evrope u konkurenciji seniora. To će biti za organizatora veoma značajan ispit pred najveće sportsko dešavanje - Olimpijske Igre, koje će se održati u Londonu od 08. do 11.avgusta, gde će se oni svojski potruditi da sve prođe u najboljem redu te i da uvide još koji nedostatak, ukoliko postoji. Kao što se organizatori pripremaju da od takmičenja naprave pravu feštu, tako se i širom Evrope takmičari pripremaju za  borbu u nameri da osvoje neko od odličja.

          Upravo u tu svrhu mnoge reprezentacije su postigle dogovor o zajedničkoj saradnji, te se organizuju kampovi širom Evrope. Na ovakav način pripreme vrši Francuska koja je do sada ugostila reprezentacije Koreje, Kine, Španije, Holandije, Nemačke, Senegala, Kineskog Tajpeha, Turske, a u narednom periodu postoji dogovor sa Brazilom Meksikom. Reprezentacija Nemačke će svoje završne pripreme obaviti u Turskoj, mestu na rivijeri blizu primamljive turističke destinacije - Antalije. Biće smešteni u hotelskom kompleksu Goynuk, u sklopu koga pored smeštaja će biti obezbeđena teretana, sauna, bazen kao i sportska hala sa svom potrebnom opremom. Za opremanje ove sportske hale zaslužan je Turski tekvondo savez a u dogovoru sa predstavnicima Nemačke tekvondo unije, koji su u obavezi poneti samo svoje elektronske štitnike.

          Pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo srpska reprezentacija je obavila od 07. do 14.aprila u Vrdniku, u kome se redovno u prethodnim godinama održavaju pripreme naših reprezentativaca. Upravo iz razloga zadovoljavajućih uslova, koje ovo sremsko mesto i ovaj kompleks može da pruži te solidne cene, Tekvondo asocijacija Srbije je nastavila saradnju.

      Pored naših reprezentativaca, pripremama su se pridružili i najbolji seniori Bugarske, Mađarske, Švedska (koja ima 2 olimpijska mesta, pojačana sa aktuelnim vicešampionom sveta - Nikitom Glasnović, ćerkom nekadašnjeg jugoslovenskog reprezentativca - Maria Glasnovića), Slovenija (koja kao i Srbija ima 3 olimpijska mesta) i predstavnicom reprezentacije Austrije - Edines KurtovićOvako jake pripreme ne pamti skorija istorija srpskog tekvondoa na kojima su učestvovali osvajači svetskih i evropskih medalja, te turnira A klase, a što je još i značajnije oni koji su se uspeli kvalifikovati na Olimpijadu i to čak njih šestoro. Upravo iz tog razloga se nadamo da će naši reprezentativci uspeti da na Prvenstvu Starog kontinenta doći do medalja i nastaviti osvajački niz, te na najbolji način afirmisati srpski tekvondo.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61