Get Adobe Flash player
Prev Next

16 медаља и пехар на КУП-у Србије

25.09.2018.

              На управо одржаном КУП-у Србије такмичари КБС Наисус-а освојили су 16 медаља - 11 златних, 1 сребрну и 4 бронзаних, као и пехар за 2.место у екипном пласману.

Cela vest...

Урош је поново шампион Балкана

15.09.2018.

              На Балканском шампионату у Румунији члан КБС Наисус-а и Техничке репрезентације Србије - Урош Митровић, поново се окитио златним одличјем и понео титулу првака Балкана.

Cela vest...

Власина камп и 8.година Клуба

13.08.2018.

              Камп на Власини је поново с поносом понео епитет међународни, окупивши притом 80 учесника из Србије, Бугарске и Македоније. У оквиру истог одржано је и такмичење у недељу 05.августа,...

Cela vest...

168 медаља у првој половини 2018.год.

21.07.2018.

              Сумирајући прву половину 2018.године са 14 такмичења, на којима су такмичари КБС Наисус-а узели учешће, у Ниш су донели чак 168 медаља - 83 златних, 50 сребрних и 35...

Cela vest...

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

Tri medalje na državnom prvenstvu za kadete i seniore

          Ovog vikenda održano je državno prvenstvo za kadete i seniore, na kome je KBS "Naisus" osvojio tri medalje - dve bronzane i jednu srebrnu.

          U Hali sportova na Novom Beogradu 25.marta održano je Prvenstvo Srbije u konkurenciji kadeta i seniora. Među 270 takmičara35 ekipa iz cele Srbije, KBS "Naisus" su predstavljali u kadetima Nikola Stanković (-37kg), dok su u seniorima bili: Sanja Miletić (-73kg), Bojan Galić (-74kg), Milan Nužda (-80kg), Marko Miloradović (-87kg)Aleksandar Kaličanin (+87kg).

          Mlađani Nikola, kome je ovo prvo takmičenje u životu, nakon pobede od čak 14:2 nad Markom Maksimovićem (TK "Šabac"), poklekao je u narednom kolu. U polufinalu je izgubio od zlatom okićenim Petra Kovačevića (TK "Pobednik") rezultatom 4:9, te iako se lavovski borio, protivnik je bio iskusniji i bolji u ovom momentu. Probijanje takmičarskog leda je bilo i kod Sanje, koja je imala veliku želju za takmičenjem ali se ipak bolje snašla njena protivnica Ljiljana Radonja (TK "Zrenjanin"), koja je kasnije predala finale bez izlaska na borilište. I za Nikolu i za Sanju, osvajanje bronzanih medalja na debitantskom takmičenju i to državnom prvenstvu, veliki je uspeh.

          Bojan Milan su nastupili u najjačim konkurencijama, gde je Bojan za nijansu slabijeg protivnika imao od Milana. Naime, Bojan je za protivnika imao Daria Đorđevića (TK "Galeb"), u čijem klubu trenira i jedna od olimpijki - Milica Mandić. Mada sa mnogo manje iskustva, Bojan je uspeo da parira beogradskom protivniku, koji je predao meč vicešampionu iz Šapca - Ivanu Karajloviću. Mnogo teži zadatak imao je Milan, naspram koga je stao dugogodišnji takmičar a srebrni na Croatia Open i zlatni na German Open - Draško Jovanov (TK "Zmaj"). Svoje prve korake i velike rezultate Draško duguje svom prvom treneru - Branislavu Kuruci, te pored takvog stručnjaka koji je implementirao u mladog takmičara, ne čudi činjenica da je još neiskusni Milan poklekao.

          Najveća žal ostaje kod Marka za neosvajanjem zlata i odbrane titule od prošle godine, ali povreda je učinila da odluka o predaji 30-ak sekundi pre kraja finalnog meča bude opravdana. Naime, nakon pobeda na zlatni poen nad Petrom Kurčubićem (TK "Lola") te rezultatom 8:3 u polufinalu nad Stevanom Kobiljskim (TK "Gitros"), povreda risa stopala je već očigledna. Ratoborni Marko u saglasnosti sa doktorom, rešio je da nastupi u finalu, gde ga je čekao Marko Milojković (TK "Ramin-Niš"). Sve do same povrede naš Marko je vodio, ali u par navrata je ne samo obnovio već i pogoršao povredu, kada ga je protivnik stigao i prestigao. Nakon poslednjeg napada nije se moglo dalje, te smo bili primorani da predamo meč, te zadovoljimo srebrnom medaljom.

          - Zadovoljan sam uspehom svojih pulena, iako ima mesta napretku i poboljšanju. Iskustvo odnosno neiskustvo je kod većine njih presudilo da nemaju još koju pobedu više, dok je kod Marka to bio slučaj sa povredom. Verujem da će već na sledećem takmičenju biti bolji te se vratimo sa više od tri medalje. Ono što nas očekuje jesu prolećne pripreme a za državno prvenstvo u formama te za međunarodna takmičenja Trofej Beograda i Karlovac Open. - završio je prvi čovek KBS "Naisus" - Anđelković Nebojša.

Galerija slika

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61