Get Adobe Flash player
Prev Next

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

12 медаља на Астерикс КУП-у 2018

28.05.2018.

              Након 13 медаља на државном првенству, такмичари КБС Наисус-а на међународном такмичењу Астерикс КУП-у освојили су 12 медаља - 7 златних, 4 сребрних и 1 бронзану.

Cela vest...

13 медаља на Првенству Србије за КБС Наи…

22.05.2018.

              Протеклог викенда (20.априла) у спортској хали "Визура" одржано је Првенство Србије на коме су такмичари КБС Наисус-а освојили су 13 медаља - 7 златних, 2 сребрне и 4 бронзаних.

Cela vest...

Ђорђе двоструки шампион

16.04.2018.

              За викенд (15.априла) КБС Наисус је учествовао на Отвореном првенству Шапца на коме су освојена 3 одличја - 2 златна и 1 сребрно, док је у Бугарској освојена бронзана медаља.

Cela vest...

Исидора првак државе а Вук трећи

05.04.2018.

              За викенда (31.марта) КБС Наисус је учествовао на Првенству Србије за пионире и сениоре на коме су освојена 2 одличја - 1 златно и...

Cela vest...

Divac uključuje Fejzića i Mandićku u afirmaciju olimpizma

          Projekat Olimpijskog komiteta Srbije u saradnji sa Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja pod nazivom "EkOlimpijada", uči decu olimpizmu a kao jedan od olimpijaca tu se našao i naš tekvondista Fejzić. Sa druge strane na 102.rođendanu OKS učestvovala je Milica Mandić.

          Povodom jubilarne stogodišnjice olimpizma u Srbiji, 2010.god. je pokrenut projekat "EkOlimpijada", čiji je cilj da se preko raznih radionica - sportskih, edukativnih, kulturnih ekoloških, kroz igru i druženje se deci približi olimpiski duh. Tada bi se govorilo o istorijatu olimpijskog pokreta, upoznaju prave olimpijske vrednosti, a pored toga nauče o važnosti očuvanja životne sredine. Ovim projektom je zamišljeno da se obiđu sledeća mesta: Beograd, Niš, Novi Sad, Petrovac na Mlavi, Kosjerić, Subotica, Stragari, Vranje Bor.

          U poruci upućenoj učesnicima radionica, predsednik OKS, Vlade Divac je rekao“Od vas očekujemo da budete ambasadori i promoteri Olimpijskog pokreta u Srbiji i da svim vašim drugarima, ali i roditeljima, braći, sestrama i komšijama prenesete ono što ćete čuti i naučiti učestvujući na EkOlimpijadi. Uz vašu pomoć, udruženim snagama, možemo da učinimo naše društvo boljim, a zemlju lepšom i čistijom.”

          U ovaj projekat uključen je i od skora jedan od olimpijaca a iz sveta tekvondoa - mlađani Damir Fejzić. Fejzićje sa jednim malim tekvondistom -  đakom OŠ „Jovan Ristić“ (škole koja je ovom prilikom posećena) demonstrirao tehnike treninga i objasnio kako funkcioniše oprema. Tom prilikom je i rekao malim domaćinima:

          - Treniram od šeste godine, i ispunio sam san da budem na olimpijskim igrama. Pohađam Tehničku školu i još sam đak, kao i vi, tako da mi ovaj ambijent nije stran. Moram dobro da se pripremim jer je moj drugi, još važniji cilj, da se borim za medalju.

           Pored ovog olimpijskog predstavljanja tekvondoa, na 102. rođendanu Olimpijskog komiteta Srbije, Milica Mandić je bila počastvovana da pored Ivana Lenđera (našeg proslavljenog plivača) uz intoniranje himne Republike Srbije podiže zastavu OKS. Na ovaj jubilej su Vlade Divac (Predsednik OKS) i Aleksandar Šoštar (Predsednik Sportskog saveza Srbije) zajedno sa Majlk Devenportom (ambasador Velike Britanije), položili lovorov venac na spomen ploču ispred hotela "Moskva". Ovim povodom je OKS dobio i svoju "Olimpijsku sobu" na 4.spratu hotela "Moskva", gde je i osnovan Srpski olimpijski klub daleke 1910.god. Nakon okončanja ceremonije za sve zvanice je priređen koktel, gde je isečena i "Olimpijska torta".

          Nadamo se da će naši olimpijci biti pozivani da kroz ovaj ili slične projekte što više afirmišu tekvondo. Na taj način će kroz popularizaciju doći i do većeg odziva novih članova po klubovima i ime tekvondo sporta bilo prepoznatljivije nego do sada.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61