Get Adobe Flash player
Prev Next

16 медаља и пехар на КУП-у Србије

25.09.2018.

              На управо одржаном КУП-у Србије такмичари КБС Наисус-а освојили су 16 медаља - 11 златних, 1 сребрну и 4 бронзаних, као и пехар за 2.место у екипном пласману.

Cela vest...

Урош је поново шампион Балкана

15.09.2018.

              На Балканском шампионату у Румунији члан КБС Наисус-а и Техничке репрезентације Србије - Урош Митровић, поново се окитио златним одличјем и понео титулу првака Балкана.

Cela vest...

Власина камп и 8.година Клуба

13.08.2018.

              Камп на Власини је поново с поносом понео епитет међународни, окупивши притом 80 учесника из Србије, Бугарске и Македоније. У оквиру истог одржано је и такмичење у недељу 05.августа,...

Cela vest...

168 медаља у првој половини 2018.год.

21.07.2018.

              Сумирајући прву половину 2018.године са 14 такмичења, на којима су такмичари КБС Наисус-а узели учешће, у Ниш су донели чак 168 медаља - 83 златних, 50 сребрних и 35...

Cela vest...

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

Kontrolni trening KBS "Naisus"-a

          U cilju pripreme za predstojeće državno prvenstvo u konkurenciji kadeta i seniora, KBS "Naisus" zajedno sa Akademijom borilačkih veština iz Niša organizovao je kontrolni trening.

          Nakon uspešno završenog Prvenstva Srbije u konkurenciji pionira i juniora održanog u Beogradu 26.februara, sa koga su se naši najmlađi vratili uzdignutih glava; našu ekipu očekuje državno prvenstvo za kadete i seniore, koje će se održati u Beogradu 25.marta tekuće godine. Kako se elektronska oprema uveliko koristi zadnjih par godina, to je preko potrebno takmičarima da na istoj rade i treniraju. Upravo iz tih razloga zakazan je kontrolni trening seniora prvih ekipa KBS "Naisus"-a i Akademije borilačkih veština - Niš.

          Trening je održan 10.marta u sali Sportskog saveza Niša, koji nam je velikodušno izašao u susret, na čemu smo im veoma zahvalni. Pored finansija koje konstantno odvajamo za takmičenja održavana daleko od Niša (Beograd, Pančevo, Ruma, Vršac i sl.), ne računajući inostrane turnire, veliki uticaj ima podrška Sportskog saveza Niša niškog Odseka za sport.

          - Ovo je jedinstvena prilika da naši takmičari rade na elektronskoj opremi i time budu na korak od vrhunskih rezultata. Onoliko koliko možemo pružamo našim takmičarima, kako ne bi oskudevali u iskustvu, što se odražava i na njihov kvalitet. Ovakve uslove malo ko ima u Srbiji a i u regionu, te nam je cilj da vremenom nabavimo još nekoliko elektronskih štitnika, kako bi time izvršili direktan uticaj na kvalitet naših takmičara. Samim tim će njihovim kvalitetom i uspesima, tekvondo u Nišu dobiti i na kvantitetu. - rekao je bivši selektor SRJ reprezentacije - Milenković Zvezdan.

          Pored takmičara, na kontrolnom treningu su se našle i naše sudije, koje su imale priliku da se okušaju bodujući po svetski priznatim pravilima. Jedan od najiskusnijih srpskih sudija - Živković Dejan, je tom prilikom izjavio:

          - Pravila koja se koriste u bodovanju pri korišćenju neelektronske naspram elektronske opreme se razlikuju po tome što sudija po subjektivnoj proceni dodeljuje poen takmičaru. Kod elektronske opreme je ta subjektivna ocena svedena na minimum te je neophodno da se (a naročito nove) sudije uigraju i steknu iskustvo. Kao sudija I ranga imam dovoljno potrebnog iskustva, kako bih uputio i podučio moje mlađe kolege.

          Da je ovo izvrsna prilika koja ima svoju budućnost i dalje proširene vidike, potvrđeno je i sledećim nadanjem:

          - Ovaj vid podizanja kvaliteta će zasigurno dati rezultate i nadamo se otvoriti put ka konstantnoj saradnji naša dva kluba, a u budućnosti proširiti saradnju i na druge, bilo da je reč o klubovima iz Niša ili Srbije, bilo da su u pitanju inostrani klubovi. A takođe se nadam da će narednog puta biti u mogućnosti cela ekipa nastupiti, kako je sada usled obaveza u školi i problema sa zdravljem, deo naše ekipe bio opravdano sprečen. - završio je prvi čovek KBS "Naisus"-a i srpski reprezentativac - Anđelković Nebojša.

Galerija slika

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61