Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Preminuo dr Young Seek Choue

          Usled bolesti dr Young Seek Choue, otac aktuelnog Predsednika Svetske tekvondo federacije - dr Chungwon Choue, preminuo je juče u svojoj 91. godini.

          Rođen u Woon San (Severnoj Pyongan provinciji tadašnje jedinstvene a sada na teritoriji Severne Koreje) daleke 1921.god. Završio je studije prava na Nacionalnom univerzitetu u Seulu (Koreja) 1951.god., kada osniva Višu školu Shinheung, da bi 1955.god. osnovao daleko čuveniji Kyung Hee Univerzitet (KHU). Od tada KHU predstavlja jedinstvenu obrazovnu instituciju, koja se bavi edukacijom od predškolskog perioda pa sve do diplomiranja na fakultetu. Zajedno sa studentima i fakultetima na ovom univerzitetu, započinje rad na raznim projektima poput: Pokret za bolji život, Besplatna medicinska pomoć, Pokret za rekonstrukciju ljudskog društva, Pokret za mir u svetu i sl. Putem ovih programa, čiji pozitivan uticaj prenosi širom sveta, predlaže osnivanje Međunarodne asocijacije predstavnika univerziteta (IAUP), te na konferenciji 1965.god. biva inaugurisan na Oksfordskom univerzitetu (Velika Britanija).

          Na jednoj od konferencija IAUP-a, održanoj 1975.god. u Bostonu (SAD), dr Choue predložio "Bostonsku deklaraciju" da promoviše Pokret GCS (Pokret za međunarodnu kooperaciju društva) u punom obimu i širom sveta. Krajnji cilj ovog Pokreta GCS je bio da "prevaziđe negativne efekte savremene materijalističke civilizacije kao što su nepoštovanje ljudskog dostojanstva i otuđenja ljudskog bića te da se poboljša moderno ljudsko društvo u bolji i poželjniji svet putem usklađivanja duhovne kulture i materijalističke civilizacije". Ovo je u mnogome uticalo čak i na Ujedinjene nacije da promovišu Međunarodni Dan (treći utorak u septembru) i Godinu Mira (1986.god.), a imajući u vidu da je osamdesetih godina prošlog veka vladao hladni rat u svetu.

          Dobitnik je mnogih priznanja, od kojih izdvajamo titulu Počasnog doktora pravnih nauka na Univerzitetu u Majamiju (SAD) 1959.god., kao i promociju u doživotnog Počasnog predsednika GCS međunarodne organizacije.

          Ovim tekstom upućujemo i zvanično saučešće Predsedniku WTF-a - dr Chungwon Choue, ali i Koreji, koja je izgubila velikog čoveka svetskih razmera. Slava mu.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61