Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Novi Generalni sekretar Svetske tekvondo federacije

          Dosadašnji Generalni sekretar Svetske tekvondo federacije - g.Jin Suk Yang, dao je ostavku, da bi na njegovom mestu došao g.Jean-Marie Ayer.

          Nakon pet godina (od 2007.god.) kako je na poziciji Generalnog sekretara WTF-a, g.Jin Suk Yang je dao ostavku na tu poziciju (kako navode neki izvori te i sama ETU). Ova odluka ne znači da će se povući iz najveće tekvondo organizacije, već da će preći na mesto Potpredsednika WTF-a. Na njegovo mesto dolazi jedan od vodećih ljudi Dartfish kompanije - g.Jean-Marie Ayer.

          Dartfish je 1999.god. osnovao g.Jean-Marie Ayer, te sem što je na čelu ove kompanije, radi na mestu direktora prodaje i marketinga. Pored saradnje sa WTF-om i ETU-om, a prethodno i sa USA Taekwondo, ova kompanija posluje još i sa kompanijama poput: Asics, Švajcarskom asocijacijom profesionalnih golfera, Francuskom rukometaškom federacijom, raznim američkim federacijama (plivačka, skokovi u vodu, gimnastička, kuglaška, biciklistička, fudbalska), Engleskim institutom za sport, Nokia, Nemačkom atletskom federacijom, Fujitsu Siemense Computers, i mnogim drugima. Pored ovako zahtevnog posla, nalazi vreme i da piše udžbenike iz oblasti ekonomije, koju je magistrirao a zatim i doktorirao na Univerzitetu u Fribourg (Švajcarska). Poznavanje engleskog, nemačkog i francuskog jezika, te prethodno radno iskustvo (Zurich Oerlikon kao finansijski konsultant, ABB EJF u Čečkoj republici ABB Power Generation SDN BHD Maleziji kao projektni menadžer, Swisscom International kao potpredsednik) će mu olakšati posao na novoj poziciji.

          Pored nove postave u vrhu WTF-a, 3.februara u Seulu (Koreja) održan je sastanak predstavnika kontinentalnih unija sa članovima odbora WTF-a. Glavne teme obrađivane na sastanku bile su predstojeće Olimpijske Igre u Londonu, ali i status tekvondoa u olimpijskoj porodici. Tekvondo će sigurno zadržati svoje mesto i za narednu Olimpijadu 2016.god. u Rio Žaneiru (Brazil), ali je želja nastavka te tradicije, što su Predsednik WTF-a Chungwon Choue i Članom Međunarodnog olimpijskog komiteta - Ivan Dibos prezentovali svojim saradnicima.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61