Get Adobe Flash player
Prev Next

16 медаља и пехар на КУП-у Србије

25.09.2018.

              На управо одржаном КУП-у Србије такмичари КБС Наисус-а освојили су 16 медаља - 11 златних, 1 сребрну и 4 бронзаних, као и пехар за 2.место у екипном пласману.

Cela vest...

Урош је поново шампион Балкана

15.09.2018.

              На Балканском шампионату у Румунији члан КБС Наисус-а и Техничке репрезентације Србије - Урош Митровић, поново се окитио златним одличјем и понео титулу првака Балкана.

Cela vest...

Власина камп и 8.година Клуба

13.08.2018.

              Камп на Власини је поново с поносом понео епитет међународни, окупивши притом 80 учесника из Србије, Бугарске и Македоније. У оквиру истог одржано је и такмичење у недељу 05.августа,...

Cela vest...

168 медаља у првој половини 2018.год.

21.07.2018.

              Сумирајући прву половину 2018.године са 14 такмичења, на којима су такмичари КБС Наисус-а узели учешће, у Ниш су донели чак 168 медаља - 83 златних, 50 сребрних и 35...

Cela vest...

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

Evropski kvalifikacioni turnir - Kazanj 2012

          U ruskom Kazanju održaće se Evropski kvalifikacioni turnir za dopunu liste putnika za Olimpijske Igre u Londonu.

          Nakon Svetskih kvalifikacija te ostalih kontinentalnih kvalifikacionih turnira, ovog vikenda (od 27. do 29.januara 2012.god.) održaće se i poslednje kvalifikaciono takmičenje - Evropske kvalifikacije, čime će se finalizovati spisak zemalja po kategorijama, koje su njihovi takmičari izborili. Spisak samih takmičara putnika na Olimpijadu se neće znati do kraja prijavnog roka za ovo najveće sportsko takmičenje, jer takmičari koji uspeju da se kvalifikuju time osiguravaju pozivnicu svojoj zemlji (njenom predstavniku) u datoj kategoriji. Da li će isti takmičar, koji je to olimpijsko mesto ostvario, biti i učesnik Olimpijskih Igara, zavisi od Nacionalne federacije.

          Naime, neke od zemalja koje su preko svetskih ili kontinentalnih turnira već obezbedili vizu za Olimpijadu, održaće posebne turnire na kome će se naći svi oni takmičari iz šireg spiska reprezentacije, kako bi se utvrdila konačna lista reprezenata. Tako je Kanada u Vankuveru (pored Juniorskog državnog prvenstva) održala i Nacionalni pred-olimpijski turnir u svim olimpijskim kategorijama (a ne samo izborenim na Panameričkim kvalifikacijama, kako na Svetskim nisu imali sreće). Do polufinalnih mečeva takmičenje je se pridržavalo pravila jednostrukih eliminacija, da bi četiri najbolja takmičara radilo po sistemu dvostrukih eliminacija. Tom prilikom najbolji među njima bili su: Yvette Yong (-49kg), Ivett Gonda (-57kg), Karine Sergerie (-67kg), Jasmine Vokey (+67kg), Jocelyn Addison (-58kg), Brandon Ly (-68kg), Sebastien Michaud (-80kg), Francois Coulombe-Fortier (+80kg). Međutim, put Londona će se uputiti samo: srebrna na Olimpijadi 2008.god. u Pekingu (Kina) - Karine Sergerie (-67kg), kao i Sebastien Michaud (-80kg) i Francois Coulombe-Fortier (+80kg).

          Istom logikom su se vodili i amerikanci, te su čak u nekoliko navrata organizovali ovakve nacionalne kvalifikacije - i pre i posle kvalifikacionih turnira (Svetskih Panameričkih). Na svakom od ovih turnira se radilo po sistemu svako sa svakim, da bi nakon sedme faze (12. i 13.januara 2012.god.) ostali samo parovi potencijalnih putnika za London po kategorijama, i to:

  • do 68kg: Terrence Jennings - Mark Lopez
  • do 80kg: Steven Lopez - TJ Curry
  • do 57kg: Diana Lopez - Danielle Holmquist
  • do 67kg: Paige McPherson - Nia Abdallah

          Kojih četvoro putnika će se naći u Londonu, saznaćemo nakon poslednjeg Nacionalnog kvalifikacionog turnira, koji će se održati 10. i 11.marta ove godine u američkom Kolorado Springsu, gde se i nalazi Olimpijski trening centar. Još uvek postoji mogućnost da se, kao i na prethodnoj Olimpijadi, i na ovoj nađe cela porodica Lopez.

          Priliku za odlazak na Olimpijske Igre u Londonu od srpskih tekvondista će imati Dragana Gladović (-57kg) i Milica Mandić (+67kg) od devojaka, dok od momaka su tu Damir Fejzić (-68kg) i Stojan Rabijac (-80kg). Iako su neka od svetski i evropski poznatih imena već obezbedila vizu za London, ipak našim takmičarima neće biti lako. U svojim kategorijama će imati i bivše i aktuelne osvajače medalja sa Svetskih i Evropskih prvenstava, bez obzira na broj takmičara u samoj kategoriji.

          WTF je izbacila spisak prijavljenih takmičara za Evropske kvalifikacije, koji možete naći u ovom linku - KAZANj 2012a takođe se može naći i ŽREB. Takođe, Svetska tekvondo federacija se potrudila da svim ljubiteljima tekvondo sporta, koji nisu bili u mogućnosti da otputuju u rusku prestonicu Tatarstana - Kazanj, putem interneta pruži zadovoljstvo praćenja Evropskih kvalifikacija, te objavila PROGRAM prenosa kao i link samog PRENOSA.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61