Get Adobe Flash player
Prev Next

16 медаља и пехар на КУП-у Србије

25.09.2018.

              На управо одржаном КУП-у Србије такмичари КБС Наисус-а освојили су 16 медаља - 11 златних, 1 сребрну и 4 бронзаних, као и пехар за 2.место у екипном пласману.

Cela vest...

Урош је поново шампион Балкана

15.09.2018.

              На Балканском шампионату у Румунији члан КБС Наисус-а и Техничке репрезентације Србије - Урош Митровић, поново се окитио златним одличјем и понео титулу првака Балкана.

Cela vest...

Власина камп и 8.година Клуба

13.08.2018.

              Камп на Власини је поново с поносом понео епитет међународни, окупивши притом 80 учесника из Србије, Бугарске и Македоније. У оквиру истог одржано је и такмичење у недељу 05.августа,...

Cela vest...

168 медаља у првој половини 2018.год.

21.07.2018.

              Сумирајући прву половину 2018.године са 14 такмичења, на којима су такмичари КБС Наисус-а узели учешће, у Ниш су донели чак 168 медаља - 83 златних, 50 сребрних и 35...

Cela vest...

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

Nagrade najboljim tekvondistima za 2011

          Širom sveta su nominovani i nagrađivani sportisti, a među njima i oni koji treniraju nama omiljeni sport - tekvondo.

          Na ostrvu Sent Martin (teritorijalni deo Netherland Antilles), koji pripada Karipskim ostrvima, Grandmaster Theo Liu (6.DAN) dobio je laskavu titulu Sportiste godine od strane The Daily Herald’s. Titulu je poneo iz razloga što je sa lokalnim takmičarima uspeo da osvoji medalje na svim takmičenjima održavanim na Karipskim ostrvima, i to svim sem Arube, Porto Rika i Dominikanske Republike. Takođe predstavlja osnivača Asocijacije za trenere vrhunskih sportista, te jednog od velikih afirmatora tekvondoa u regionu.

          Martin Stamper je od BBC-a dobio nagradu za Sportsku ličnost godine, te je u svom govoru zahvalnosti podržao svoju kolegenicu iz reprezentacije Saru Stivenson, koja nije bila ni nominovana.

         - Iako mi je veoma drago što primam ovu nagradu a na osnovu osvojene "samo" bronzanog odličja na Svetskom prvenstvu, ipak mi je žao što se u konkurenciju za ovu titulu nije našla i Sara Stivenson. Kao osvajač zlatne medalje i svetske šampionske titule zaslužila je to pravo, te se nadam da ću u budućnosti poći njenim stopama i sam postići takve uspehe. - završio je britanski reprezentativac.

         Iako nije bila nominovana za najprestižniju nagradu Velike Britanije, Sara je dobila nagradu Sportistkinja godine Sunday Times-a kao i Asocijacije sportskih novinara. Povrh tih nagrada Sara je odlikovana od strane Britanske kraljice, titulom Most Execellent Order of the British Empire (u slobodnom prevodu Red najistaknutijih ličnosti Britanskog kraljevstva). Da ova titula predstavlja veliku čast govori i činjenica da se njome ponose samo stotinu živih članova na svetu. Titula je rangirana u pet nivoa i to: Član (MBE), Oficir (OBE), Komandant (CBE), Vitez komandant (KBE - Knight Commander ili DBE - Damme Commander) i Vitez velikog krsta (GBE - Knight Grand Cross ili DBE - Damme Grand Cross). Prilikom dobija najvišeg nivoa ove titule, ostvaruje se pravo da ispred svog imena stoji titula Sera (Sir) ili Dame (Dame).

        Najveći uspeh u evropskom tekvondou postigli su naši susedi iz Hrvatske, koji su ove godine od strane Hrvatskog olimpijskog odbora dobili prestižne nagrade. Naime, za Sportistkinju godine proglašena je svetska šampionka Ana Zaninović, dok je titulu Najboljeg trenera poneo Toni Tomas. Takođe, jedna od velikih odgovornosti ali i velika čast, je imenovanje Predsednika HTS-a g.Franje Prota za člana Nadzornog odbora za takmičenje u Kazanju (Rusija) - Evropske kvalifikacije za Olimpijske Igre (27.-29.januara 2012.god.).

        Na svetskom nivou prestiž i dalje ima Tajland, koji je na Dan sporta Tajlanda (16.decembra) promovisao i najbolje sportiste i sportske kolektive. Sem nominacije za Najbolju juniorku - Rangsiya Nisaisom (aktuelna svetksa prvakinja), Tajlandski tekvondo savez je pokupio pregršt titula. Naime, za Najboljeg sportistu godine, a drugu godinu za redom, proglašen je Chutchawal Khawlaor aktuelni svetski šampion, kao i šampion Jugoistočne Azije te prvoplasirani na WTF-ovoj rang listi. Pored njega, Tajlandski tekvondo savez je proglašen za Najbolji savez godine, za Najboljeg stranog trenera izabran je Choi Young Seok (Južna Korejate za Najboljeg menadžera tima Preecha Tortakul.

        Nažalost niko od srpskih tekvondista nije ni nominovan za ovako prestižne titule, mada se mora priznati da imaju veoma jaku konkurenciju u ostalim sportovima. Kako se evropske kvalifikacije za Olimpijske Igre bliže, nadamo se da će makar neko od naših takmičara uspeti da se kvalifikuje i time načini istorijski korak srpskog tekvondoa. Tu priliku će imati Dragana Gladović (-57kg) i Milica Mandić (+67kgod devojaka, dok od momaka su tu Damir Fejzić (-68kg) i Stojan Rabijac (-80kg). Time će imati šansu da se bore za olimpijska odličja te za ovu godinu biti makar nominovani za ove laskave titule  pa na najbolji način afirmisati tekvondo.

        Iako ne u ovim razmerama već na lokalnom nivou, iz nezvaničnih novinarskih izvora saznajemo da je niški reprezentativac Anđelković Nebojša mogao biti nominovan za titulu Sportista godine Grada Niša, ali kako je prijava za taj konkurs istekla pre osvajanja balkanske titule, propuštena je velika prilika.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61