Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Svetsko tehničko prvenstvo 2012. u Kolumbiji

           Nakon održanog glasanja elektronskim putem, potvrđena je spekulacija da će se Svetsko prvenstvo u formama održati u Kolumbiji.

          Elektronskim putem održano je glasanje u okviru WTF-a, te je time i zvanično proglašen domaćin sedmog po redu Svetskog tehničkog prvenstva. Većinom glasova je odlučeno da se prvenstvo održi u Medelinu (Kolumbija) krajem godine - u novembru ili decembru mesecu, a tačan datum će naknadno biti objavljen. Nakon održavanja devetih po redu Južnoameričkih Igara, Medelin dobija šansu da organizuje najveće tekvondo prvenstvo u formama.

          Medelin predstavlja drugi po veličini grad u Kolumbiji, a iza glavnog grada - Bogote. Osnovan je daleke 1616.god. od strane španskog konkvistadora Francisco de Herrera Y Campuzano, koji tada gradu dade ime San Lorenco. Sa 2,3 miliona stanovnika ovaj grad se nalazi u dolini Abura na obalama istoimene reke, što predstavlja severozapad Kolumbije te severno od veličanstvenih Anda. Nakon dobijanja nezavisnosti postavljen je za glavni grad Federativne države Antiokija (Antioquia), što je razumljivo ukoliko se ima u vidu da je jedan od glavnih centara za promet zlata i kafe. Po završetku Hiljadudnevnog rata (1899-1902.god.) postaje prvi kolumbijski grad uzimajući učešće u Industrijskoj revoluciji otvaranjem tekstilnih kompanija.

          Iako na 1,500m nadmorske visine, temperature se kreću između 15 i 30˚C, što opravdava jedan od nadimaka "glavnog industrijskog grada Kolumbije" - Grad večnog proleća (Ciudad de la Eterna Primavera). Pored ovog poznat je i po drugim imenima: Planiski grad (Capital de la Montaña), Grad cveća (Ciudad de las Flores), Grad orhideja (Capital de las Orquí­deas), Prelepo selo (La Bella Villa), Mali srebrni pehar (Tacita de Plata) i sl.

          Kako je Medelin poznat po mnogim festivalima koji se održavaju tokom godine, učesnici Svetskog prvenstva bi mogli da budu prisutni za Paradu mitova i legendi (7.decembra). Nadamo se da će se uskoro oglasiti i čelnici Tehničke reprezentacije Srbije, te objaviti (makar preliminarne) spiskove takmičara, koji će predstavljati Srbiju na svetskoj smotri najboljih formaša.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61