Get Adobe Flash player
Prev Next

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

12 медаља на Астерикс КУП-у 2018

28.05.2018.

              Након 13 медаља на државном првенству, такмичари КБС Наисус-а на међународном такмичењу Астерикс КУП-у освојили су 12 медаља - 7 златних, 4 сребрних и 1 бронзану.

Cela vest...

13 медаља на Првенству Србије за КБС Наи…

22.05.2018.

              Протеклог викенда (20.априла) у спортској хали "Визура" одржано је Првенство Србије на коме су такмичари КБС Наисус-а освојили су 13 медаља - 7 златних, 2 сребрне и 4 бронзаних.

Cela vest...

Ђорђе двоструки шампион

16.04.2018.

              За викенд (15.априла) КБС Наисус је учествовао на Отвореном првенству Шапца на коме су освојена 3 одличја - 2 златна и 1 сребрно, док је у Бугарској освојена бронзана медаља.

Cela vest...

Исидора првак државе а Вук трећи

05.04.2018.

              За викенда (31.марта) КБС Наисус је учествовао на Првенству Србије за пионире и сениоре на коме су освојена 2 одличја - 1 златно и...

Cela vest...

Dae Do na Olimpijskim Igrama u Londonu 2012

                Polemika oko predstavnika elektronske opreme je završena, te se La Just ipak neće naći u Londonu, već konkurentska firma Dae Do.

 

              Odluku je donela istaknu kompanija Swiss Timing, koja je po ugovoru predodređena od strane Organizacionog komiteta Olimpijskih Igara - London 2012, za prenos informacija i svih rezultata u svim sportovima. Na taj način su se pred njihov sud našla dva potencijalna dobavljača elektronske opreme za tekvondo takmičenje a priznate od strane Svetske tekvondo federacije, i to kompanije La Just i Dae Do. Kriterijumi korišćeni u ovoj odluci su bili pogodnost i pouzdanost rada, a u skladu sa funkcionisanjem Swiss Timing kompanije.

             Veruje se da su problemi, koje je La Just imao pred Svetsko Prvenstvo u Koreji (od 1. do 6.maja), iako otklonjeni na vreme za održavanje ovog takmičenja, ipak bili odlučujući i imali za posledicu oduzimanja prava na nastup na Olimpijskim Igrama kao zastupnika elektronske opreme. To su upravo i zvaničnici Swiss Timing-a i rekli pri krajnjoj odluci da će se na Olimpijskim Igrama u Londonu koristiti Dae Do oprema.

             Nakon te odluke, usledilo je saopštenje generalnog sekretara WTF - g.Jin Suk Yang-a, da će Dae Do oprema biti korišćena i na kvalifikacionim turnirima za OI. Takođe je rečeno da La Just ostaje priznat od strane WTF-a te sve manifestacije, izuzev onih vezanih za Olimpijske Igre, i dalje mogu koristiti ovu opremu bez bojazni da će pritom biti lišene privilegija zvaničnog bodovanja.

            Povodom problema elektronske opreme oglasio se i g.Angelo Cito, predsedavajući Tehničkog komiteta Evropske tekvondo unije i generalni sekretar Italijanske tekvondo federacije. On se osvrnuo na nedovoljan razvoj elektronske opreme, koja ne beleži moguće poene tokom meča. Uticaj elektronskih oklopa se negativno odrazio na tehnički standard takmičara, kao i činjenica da su se pravila prilagođavala tehničkim mogućnostima ovih štitnika.

            - U slučaju da takmičar izvede nedovoljno dobru tehniku samo da bi poentirao i njome poentira, a sa druge strane da se vidi izvođenje vrhunske tehnike kojom se neće poentirati, dovodi do zabune i takmičare i gledaoce. Tada imate direktan uticaj uređaja koji bi trebalo da zabeleži bod takmičara, te se standard tehnike prilagođava datim uslovima ali u ovom slučaju imate smanjenje nivoa vrhunske tehnike, do koje se dolazi godinama mukotrpnog vežbanja. Kako samo jedan bod ponekad donosi odluku, od proizvođača se moraju zahtevati veći napori u unapređenju uređaja, koji bi bili plod rada kvalifikovanih stručnjaka, a koji će se voditi naučnim i stručnim aspektima našeg sporta. Samo na taj način će tehnološki napredniji instrumenti vratiti tekvondo na pravi put i održati reputaciju najatraktivnijeg borilačkog sporta. - zaključio je g.Angelo Cito u svom intervjuu za MOOKAS.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61