Get Adobe Flash player
Prev Next

252 медаље и 4 пехара у 2017.

01.01.2018.

              Протекла година била је успешна за КБС Наисус, који се окитио са чак 252 медаље – 135 златних, 64 сребрних и 53 бронзаних, као...

Cela vest...

47 медаља и 2 пехара за КБС Наисус

22.11.2017.

              Протеклог викенда (18. и 19.новембра) са два такмичења (Техничка лига Града Ниша и Елит опен) такмичари КБС Наисус-а освојили су чак 47 медаља –...

Cela vest...

3 медаље на Балканском шампионату

13.11.2017.

              Протеклог викенда (10.-12.новембра) у турском граду Једрене одржано је Првенство Балкана (како у формама тако и у борбама) на којој је Урош Митровић освојио...

Cela vest...

2.коло Лиге у борбама и 10 медаља

07.11.2017.

              Протеклог викенда (05.новембра) у ОШ "Иво Андрић" одржано је 2.коло Лиге Града Ниша у борбама на којој су такмичари КБС Наисус-а освојили су 10...

Cela vest...

27 медаља на КУП-у Србије за КБС Наисус

03.10.2017.

              Протеклог викенда (30.септембра и 01.октобра) у спортској хали "Ранко Жеравица" одржан је КУП Србије (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима...

Cela vest...

Objavljivanje spiska reprezentativaca

            Reprezentativni sastavi pojedinih država se nalaze istaknuti na njihovim oficijalnim sajtovima za predstojeća zvanična prvenstva ETU odnosno WTF.

 

           Naime, državni timovi Nemačke, Španije, Francuske, Turske, SAD, Kanade, Meksika i dr., su uveliko ozvaničili svoje timove za predstojeće prvenstvo sveta u Koreji, dok su neki od njih obelodanili i spisak Tehničke reprezentacije za Tehničko prvenstvo starog kontinenta u italijanskoj Đenovi. Upravo ono što je uradila Nemačka tekvondo unija lako može da se primeni i kod nas, te je upravo to i  bio predlog našeg kluba Tekvondo asocijaciji Srbije, poslavši primer spiska sa slikama reprezentativaca. Cilj ovakvog postupka je afirmacija ne samo klubova već i samih reprezentativaca, bez obzira o kom se uzrastu radi.

           Selektorski deo posla je uveliko gotov, dok reprezentativni treneri još uvek rade punom parom. Neke reprezentacije su svoje pripreme odrađivali u Meksiku, kao SAD i Hrvatska. Dok su druge organizovale trening kampove sa drugim reprezentacijama, te su Španija i Kina zajedničku pripremu imale pred Otvoreno Prvenstvo Španije.

           Ni Velika Britanija ne posustaje u pripremama, a istovremeno i afirmaciji Tekvondo Akademije stacionirane u Mančesteru, gradu Evropskog Prvenstva naredne godine. Marta meseca ove godine su "Kamp pred Svetski šampionat" posetili francuski, španski, korejski i finski nacionalni timovi, pored tima domaćina.

           Nemačka tekvondo unija je čini se najozbiljnije odradila pripreme, putujući pritom po celom svetu proveravajući svoje izabranike. Kontrolno okupljanje, zajedno sa francuskom i engleskom reprezentacijom, obavili su krajem 2010.god. u nemačkom Sonthofen-u, gradiću koji se nalazi na tromeđi nemačkog Minhena, austrijskog Insbruka i švajcarskog St.Galiena. Sama činjenica da su, pored vrhunskih reprezentativaca, nadzor vršili treneri poput Myriam Baverel (trener francuskog nacionalnog tima, srebrna na Olimpijskim Igrama u Atini 2004.god.), Nelson Miller (trener engleskog nacionalnog tima, Pan Američki šampion 1998.god.), Carlos Esteves (trener nemačkog ženskog tima) i Georg Streif (trener nemačke reprezentacije, višestruki osvajač svetskih i evropskih medalja), govori o ozbiljnom ulaganju DTU u svoje izabranike. Tada ih je posetio i dao moralnu podršku bivši gradonačelnik Minhena g.Georg Kronawitter.

           Nakon proslave novogodišnjih praznika, izvršili su pripreme u trajanju od 11 dana, gde su pored trenera Carlos Esteves, Georg Streif i Marco Scheiterbauer (osvajač svetskih i evropskih medalja), u Olimpijskom Centru Rhineland bili pod nadzorom dr Oliver Heine i Daniel Jancko, koji su na bazi najnovijih medicinskih i sportskih saznanja sve vreme pratili pripreme ovih sportista. Da bi od 08. do 17.februara bili gosti venecuelanskom reprezentativnom timu a nakon toga produžili na U.S.Open u teksaški grad Austin. To nije bio kraj pripremama, već je od 04. do 14.aprila nemački tim boravio u Alanya (Turska), gde je pored nemačke i turske reprezentacije, boravio i austrijski nacionalni tim na zajedničkom kampu.

          Da ni Tehnička reprezentacija Nemačke ne posustaje u ulaganju u svoje znanje, videlo se njihovim odlaskom Sleaford (na Baltičkom moru). Tamo su od 08. do 10.aprila boravili nemački, norveški i danski nacionalni tehnički timovi, a sve pod budnim okom iskusnih pojedinaca Thomas Jensen (Norveška), Marc Lee Larsen (Danska) i Manuel Kolb (Nemačka).

          Nije ni za čuđenje što su takmičari ovih selekcija osvajači medalja na svakom od Svetskih i Evropskih Prvenstava, kada  nacionalne federacije toliko ulažu u njihove pripreme. Postavlja se pitanje kolike uspehe bi naši takmičari postizali da imaju ovakve uslove sa vrhunskim trenerima kao i treninge sa nacionalnim timovima, koji predstavljaju velesile u tekvondou.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61