Get Adobe Flash player
Prev Next

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

12 медаља на Астерикс КУП-у 2018

28.05.2018.

              Након 13 медаља на државном првенству, такмичари КБС Наисус-а на међународном такмичењу Астерикс КУП-у освојили су 12 медаља - 7 златних, 4 сребрних и 1 бронзану.

Cela vest...

13 медаља на Првенству Србије за КБС Наи…

22.05.2018.

              Протеклог викенда (20.априла) у спортској хали "Визура" одржано је Првенство Србије на коме су такмичари КБС Наисус-а освојили су 13 медаља - 7 златних, 2 сребрне и 4 бронзаних.

Cela vest...

Ђорђе двоструки шампион

16.04.2018.

              За викенд (15.априла) КБС Наисус је учествовао на Отвореном првенству Шапца на коме су освојена 3 одличја - 2 златна и 1 сребрно, док је у Бугарској освојена бронзана медаља.

Cela vest...

Исидора првак државе а Вук трећи

05.04.2018.

              За викенда (31.марта) КБС Наисус је учествовао на Првенству Србије за пионире и сениоре на коме су освојена 2 одличја - 1 златно и...

Cela vest...

La Just PSS pod znakom pitanja za Svetsko Prvenstvo u Gyeongju

          Takmičarska oprema marke La Just je naišla na probleme u svojoj elektronskoj opremi PSS (protector and scoring sistem), tačnije softveru.

          Pored zabrinutosti tekvondo federacija povodom katastrofa u Japanu a usled blizine Koreje, gde se treba održati Svetsko Prvenstvo, WTF je naišao na novi problem. Tokom nekoliko turnira, koji su organizovani tokom februara i marta meseca širom Koreje a u cilju odabira nacionalnog tima, softver La Just opreme je pokazao neke greške. Do toga je došlo nakon promene programa u skladu sa novim pravilima, koja su stupila na snagu od oktobra 2010.god. nakon Generalne skupštine WTF-a u Uzbekistanu, kako su rekli čelnici La Just-a, uveravajući pritom da su te greške otklonili. Po uviđanju ovog problema istog momenta je obavešten tzv. ad-hoc komitet WTF-a, koji je uputio preporuku Svetskoj tekvondo federaciji i Organizacionom komitetu Svetskog Prvenstva u Koreji. U preporuci se kaže:

          "Vodeći ljudi La Just-a nas uveravaju da je problem nastao usled promene softvera u skladu sa novim pravilima, te da su našli način da isprave tu grešku. Kako je La Just oficijelna oprema predstojećeg Svetskog Prvenstva, ne smemo dozvoliti da se tako što dogodi na istom. S tim u vezi WTF će 5.aprila organizovati proveru ispravljene verzije La Just-ovog softvera, a potom i 22.aprila. Ukoliko se i tada pojave isti ili slični problemi, na Svetskom Prvenstvu će se raditi na La Just opremi ali bez elektronskog bodovanja, već će ih sudije dodeljivati na način na koji su to činili u Pekingu (Kina) 2007.god. i prethodnih prvenstava. Konačnu odluku o korišćenju elektronskog bodovnog sistema (PSS) WTF će objaviti 22.aprila nakon testiranja."

          Iako se navodi da je ovo manji problem i lako rešiv, može imati enormne posledice. S tim u vezi, WTF je oformio specijalnu kontrolnu grupu koji će posmatrati i ocenjivati rad La Just PSS na samom Svetskom Prvenstvu u Gyeongju (Koreja). Na čelu ove grupe se nalazi istaknuti dugogodišnji tekvondo zvaničnik - g.Ivan Dibos, koji pored toga što je peruanski član IOC (Internacionalnog Olimpijskog Komiteta), takođe je i potpredsednik WTF-a i predsedavajući ad-hoc komiteta WTF-a. Ocena ove specijalne grupe u mnogome uticati na činjenicu da se La Just pojavi na Olimpijskim Igrama u Lodonu 2012.god.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61