Get Adobe Flash player
Prev Next

16 медаља и пехар на КУП-у Србије

25.09.2018.

              На управо одржаном КУП-у Србије такмичари КБС Наисус-а освојили су 16 медаља - 11 златних, 1 сребрну и 4 бронзаних, као и пехар за 2.место у екипном пласману.

Cela vest...

Урош је поново шампион Балкана

15.09.2018.

              На Балканском шампионату у Румунији члан КБС Наисус-а и Техничке репрезентације Србије - Урош Митровић, поново се окитио златним одличјем и понео титулу првака Балкана.

Cela vest...

Власина камп и 8.година Клуба

13.08.2018.

              Камп на Власини је поново с поносом понео епитет међународни, окупивши притом 80 учесника из Србије, Бугарске и Македоније. У оквиру истог одржано је и такмичење у недељу 05.августа,...

Cela vest...

168 медаља у првој половини 2018.год.

21.07.2018.

              Сумирајући прву половину 2018.године са 14 такмичења, на којима су такмичари КБС Наисус-а узели учешће, у Ниш су донели чак 168 медаља - 83 златних, 50 сребрних и 35...

Cela vest...

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

Državno kyrogi prvenstvo za kadete i seniore

           Hala Sportova na Novom Beogradu 03.aprila tekuće godine je, po ko zna koji put, bila domaćin tekvondo Prvenstvu Srbije u konkurenciji kadeta i seniora.

 

          U organizaciji Tekvondo asocijacije Srbije ovog vikenda (nedelja 03.april) je održano državno prvenstvo u dvema starosnim konkurencijama. U konkurenciji kadeta (starosti 12 i 13 godina) prijavljeno je 96 takmičara, dok je u konkurenciji seniora (16 godina i stariji) bilo prijavljeno 147 takmičara, uz učešće 34 klubova iz cele Srbije.

          Naš klub je nastupio sa četiri takmičara u konkurenciji seniora, a karakteristika svih je činjenica da su svi oni debitanti. U apsolutnoj kategoriji nastupio je Aleksandar Kaličanin koji se veoma dobro držao protiv krupnijeg i iskusnijeg protivnika iz Novog Sada (TK "Olimp"), ali nije mogao više pokazati te je nažalost ostao bez odličja dok se njegov protivnik okitio zlatom na kraju.

          U kategoriji do 80kg nastupili su dvojica naših predstavnika i to Igor Kaličanin i Milan Nužda. Igor je za svog protivnika imao (kao i njegov brat) novosadskog predstavnika (TK "Gitros"), sa kojim je bio izjednačen u pogledu bodova. Iako je vodio tokom celog meča, dopustio je da par sekundi pre kraja meča protivnik stigne razliku. Samim tim je odluka pala u dodatnoj rundi, koja se radi do postizanja tzv. "zlatnog boda", gde je u par navrata solidne tehnike upućivao Igor ali kako su bile nedovoljno snažne, sudije nisu bodovale. Pri poslednjoj tehnici u istom trenutku upućuju udarce i jedan i drugi takmičar, ali su sudije presudile da je njegov protivnik za nijansu ranije postigao poen, te je polufinale ostalo za neki drugi put. Milan je u prvom kolu imao takmičara iz Niša (TK "Astra"), koji je pri rezultatu 5:2 u Milanovu korist, morao da preda usled povrede. U narednom kolu protivnik je takmičar iz beogradskog kluba "Galeb", koji iza sebe ima već nekoliko takmičenja. Neizvesnost borbe je trajala sve vreme jer su se takmičari smenjivali u vođstvu, da bi 20 sekundi pre kraja Milan sustigao bodovnu razliku i došlo do izjednačenja. Izjednačen rezultat je doveo do borbe za "zlatni bod", koji je odneo protivnik, iako su u istom momentu upućeni udarci, ali je i Milan ostao da žali za polufinalom, dok je njegov protivnik tek u finalnom meču bio zaustavljen i osvojio srebrnu medalju.

          Najuspešniji takmičar našeg kluba na ovom takmičenju bio je Marko Miloradović, koji je nastupio u kategoriji do 87kg. Za prvog protivnika imao je takmičara iz "Taurunum" (Zemun), protiv koga je poveo i napravio razliku od pet poena. Međutim, tokom meča njegov protivnik ne samo da je sustigao razliku već je i izjednačio, što je Marku dalo veoma malo ali dovoljno vremena da ponovo povede i pobedi rezultatom 12:8. U drugom kolu je pobedio zrenjaninskog takmičara relativno lako, iako se po rezultatu 10:7 to ne vidi. Sa druge strane njgov protivnik je imao pobede nad takmičarima beogradskih klubova "Lola" u tesnoj pobedi od 11:10, i "Galeb" sa udebljivih 8:2. U finalu konstanta smena vođstva govori koliko je neizvesan meč bio između Marka i takmičara iz vršačkog "Eurošped"-a. Vođstvo protivnika Marko je dostigao desetak sekundi pre kraja meča, da bi uspeo da preokrene situaciju u svoju korist par sekundi pre oglašavanja sirene i pobedi sa 12:11. Time je Marko svoj debi nastup završio na pobedničkom postolju okitivši se zlatnom medaljom.

          - Iako smo se vratili samo sa jednom medaljom sa ovog takmičenja, zadovoljan sam učinkom svojih takmičara, naročito imajući na umu da im je ovo debitantsko učešće. Namera je bila da se oprobaju prvenstveno na gradskom prvenstvu ali kako se organizacija istog neprestano odlagala, nisu imali tu priliku. U budućnosti planiramo odlazak na neki od međunarodnih takmičenja, gde će steći preko potrebno iskustvo, i to će verovatno biti već Dan Gun, Trofej Beograda i Karlovac Open u ovoj polusezoni, što je veoma dobra priprema za naredna zvanična takmičenja. - zaključio je Nebojša Anđelković, predsednik KBS "Naisus".

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61