Get Adobe Flash player
Prev Next

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

12 медаља на Астерикс КУП-у 2018

28.05.2018.

              Након 13 медаља на државном првенству, такмичари КБС Наисус-а на међународном такмичењу Астерикс КУП-у освојили су 12 медаља - 7 златних, 4 сребрних и 1 бронзану.

Cela vest...

13 медаља на Првенству Србије за КБС Наи…

22.05.2018.

              Протеклог викенда (20.априла) у спортској хали "Визура" одржано је Првенство Србије на коме су такмичари КБС Наисус-а освојили су 13 медаља - 7 златних, 2 сребрне и 4 бронзаних.

Cela vest...

Ђорђе двоструки шампион

16.04.2018.

              За викенд (15.априла) КБС Наисус је учествовао на Отвореном првенству Шапца на коме су освојена 3 одличја - 2 златна и 1 сребрно, док је у Бугарској освојена бронзана медаља.

Cela vest...

Исидора првак државе а Вук трећи

05.04.2018.

              За викенда (31.марта) КБС Наисус је учествовао на Првенству Србије за пионире и сениоре на коме су освојена 2 одличја - 1 златно и...

Cela vest...

Nečuvena prijava tržišnog inspektora

          Vest koja je objavljena u emisijama naše najjače nacionalne medijske kuće - RTS, osvanula je i na internet stranicama pod nazivima - "Mamio decu da se bave sportom", "Na sudu zbog promocije sporta" i sl.

          Naime, trenera i predsednika Aikido kluba "Tenšin" iz Pirota Aleksandra Petrovića Prekršajni sud u Pirotu proglasio je odgovornim i izrekao mu opomenu, jer je na školama lepio plakate kojima poziva decu da treniraju. Po prijavi republičkog tržišnog inspektora za pirotski okrug Dragane Mijalković, sud smatra da je on prekršio Zakon o oglašavanju.

         - Petroviću je rečeno da je kazna za ovaj prekršaj dvadesetak hiljada za fizičko lice kao i minimalna kazna od stotinak hiljada dinara, iako je oglašavanje termina treninga u sportskim klubovima na oglasnim tablama škola dugogodišnja praksa svih klubova u gradu. Klubovi ostalih borilačkih sportova su zaprepašćeni ovom odlukom. - rekao je direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević i Petroviću ponudio pomoć.

          - Prijava je podneta u martu mesecu prošle godine, u akciji koju je pokrenulo Ministarstvo trgovine, s ciljem da se zaštite maloletnici i spreči da se u školama masovno oglašavaju razne agencije, škole i sportski klubovi. - kažu u Tržišnoj inspekciji u Pirotu. - To nije prijava ni protiv sporta ni protiv bavljenja dece sportom, već prijava u zaštitu interesa maloletnika, odnosno protiv oglašavanja konkretnog sportskog kluba. - dodao je šef Odseka Tržišne inspekcije u Pirotu Slobodan Todorović.


          Postavlja se pitanje zbog čega je Ministarstvo omladine i sporta uopšte dalo dozvolu za rad ovom mladom čoveku, kada ga "susedno" Ministarstvo trgovine sprečava u oglašavanju a samim tim i u radu. U Statutu kluba, koje je svojim pečatom odobrilo Ministarstvo omladine i sporta, stoji afirmacija sporta što je prioritet i Strategije doneto od strane pomenutog ministarstva. Upravo ovakva kontradiktorna pravila vezuju ruke mladim ljudima da što veći broj dece i omladine okupe u svojim sportskim organizacijama, gde će im se pokazati pravi način zdravog življenja. Toliko je negativnih uticaja na televiziji i internetu, koji ne samo da nisu sprečeni već su donekle i posebno istaknuti, dok sa druge strane one koji žele da afirmišu zdrav način života, te pravilan fizički i psihički razvoj dece i omladine, kažnjavaju vlasti.

          Zapitajmo se da li je to u redu i šta ustvari želimo našoj deci ?!

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61