Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

WTF lansira GMS

  WTF lansira GMS - Global Membership System (u slobodnom prevodu: Globalni sistem članstva).

 

          Po nezvaničnim istraživanjima širom sveta tekvondo vežba 70 miliona ljudi, čime tekvondo izbija na prvo mesto po masovnosti vežbača nekog borilačkog sporta (borilačke veštine). S tim u vezi WTF ima nameru da preko GMS poveže tekvondiste gde god da se nalazili na planeti. Takođe će se time dokazati prethodna tvrdnja o masovnosti sporta ali i pruži će se mogućnost profesionalnijem pristupu izrade marketing planova. Ovo neće umanjiti značaj nacionalnih asocijacija, koje moraju biti primarne u obezbeđivanju uslova omasovljavanja tekvondo veštine. WTF će ovim projektom predstavljati samo koordinatora u efikasnom sprovođenju GMS, što bi trebalo pomoći svim nacionalnim asocijacijama i kontinentalnim unijama u širenju ideje o tekvondo veštini.

          Svi klubovi, regionalni ili nacionalni savezi će imati mogućnost da u najkraćem roku dobiju informacije o pojedincu (vežbaču, takmičaru) putem interneta. Naime, svaki vežbač će dobiti svoju karticu na kojoj će, sem slike i osnovnih podataka (ime, prezime, datum rođenja i slično), stajati logo: WTF, kontinentalne unije i nacionalnog saveza kome pripada. Formular za izdavanje GMS kartice će se preuzimati isključivo preko nacionalnih saveza, a cena (iako nije objavljena) će biti minimalna, kako tvrde WTF čelnici. Profit zarađen od ovog sistema biće upotrebljen za razvoj i omasovljavanje tekvondo sporta, kao i za pomoć podizanja kvaliteta takmičenja u sportski nerazvijenim zemljama. Takođe WTF ima nameru pomoći razvoj 10 svetskih tekvondo centara, čiji će cilj biti unapređenje sposobnosti tekvondo vežbača putem treninga.

          GMS će biti lansiran 01. februara tekuće godine, a od 14. februara prvi koji će isprobati ovu novinu biće nacionalni savezi Bermude, Egipta, Bolivije i Irana.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61