Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Na SP La just - Svetsko Prvenstvo u formama

       Čelnici WTF-a su postigli dogovor sa Korejskom Tekvondo Asocijacijom, kao tehničkim organizatorom Svetskog Prvenstva, da se na istom koristi oprema firme La Just. Takođe je WTF u svom kalendaru postavio i datum održavanja Svetskog Prvenstva u formama.

 

       Korejska Tekvondo Asocijacija je dobila tu čast da organizuje 20. Svetsko Prvenstvo  (13. Svetsko Prvenstvo ukoliko računamo uvođenje kategorija za žene), te će se isto održati u gradu Gyeongju od 01. do 06. maja 2011.god. Gyeongju predstavlja grad drugi po veličini (iza Andong-a po površini većeg, iako je upola manji po broju stanovnika), u jugoistočnom delu Gyeongsangbuk-do (Severna Gyeongsang) provincije (istočni deo Južne Koreje), a broji svega 270.000 stanovnika (zabeleženo 2008.god.). Iako ovaj (slobodno možemo reći) gradić nije prestonica niti Južne Koreje niti provicije u kojoj se nalazi (glavni grad Severne Gyeongsang provincije je Daegu), svojom istorijom je zaslužio organizaciju ovakve manifestacije.

       Naime, Gyeongju je predstavljao prestonicu Šila dinastije, koja je vladala bez malo celim Korejskim poluostrvom, u periodu između VII i IX veka. Samim tim mnogobrojna arheološka nalazišta i predmeti od neprocenjive vrednosti, koji datiraju iz tog doba, su zaštićeni od strane UNESCO a Gyeongju popularno dobio naziv "muzej bez zidova" (ili "muzej na otvorenom"). Upravo velike istorijske lokacije su i pomogle ovom gradiću da postane najpopularnija turistička destinacija u Južnoj Koreji.

      Korejska Tekvondo Asocijacija je u dogovoru sa čelnicima WTF-a dogovorila upotrebu La Just elektronske opreme na ovogodišnjem prvenstvu sveta. Ovu vest je na sajtu Svetske Tekvondo Federacije objavio i potpisao generalni sekretar WTF-a, g. Jin Suk Yang, izrazivši pritom nadu da će ova informacija pomoći  selektorima i trenerima reprezentacija u kvalitetnijoj pripremi njihovih pulena za jedno od najznačajnijih takmičenja.

 

       Sa druge strane WTF je u takmičarski kalendar obelodanio datum održavanja Svetskog Prvenstva u formama, koje će se održati u Vladivostoku, od 29. do 31. jula 2011.god. Ovaj grad pretstavlja najveću luku na Pacifičkom Okeanu kao i administrativni centar pokrajine Primorsk, sa 578,000 žitelja (po podacima iz 2010.god.).

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61