Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Ioannis Pyrgelis (6.DAN) u poseti Nišu

            Narednih par dana u posetu Nišu, a na inicijativu našeg kluba, boraviće Ioannis Pyrgelis (6.DAN), koji će podeliti svoje znanje i preneti svoje iskustvo na nade našeg grada.

            Ioannis je jedan od grčkih majstora, koji je spojio svoje iskustvo iz reprezentacije sa teoretskim znanjima, koje mu je pružio Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Solunu (Aristotle University). Na svom matičnom fakultetu završava i specijalizaciju WTF tekvondoa na temu “Sportske povrede u takmičarskom tekvondou”. Nakon svršenih studija, počinje da radi na fakultetu kao asistent na Odseku za nauku, da bi zatim podučavanje tekvondoa nastavlja na Odseku za sport i fizičko vaspitanje Tehnološkog edukacionog instituta u Larisi. Pored stalnog posla, radi i na programu otvorenog karaktera, koji ima za cilj da adolescente i omladinu (starosti od 15 do 25 godina), kao i njihove porodice, usmeri na pravi put – put sporta, i time im pomogne u lečenju bolesti zavisnosti. U Centru za lečenje narkomanije konkretizuje program vežbi, aktivnosti edukacije mladih kao i rekreativne aktivnosti i iskorišćenje slobodnog vremena. Planiranje i konkretizacija tekvondo treninga programiranog za decu i odrasle je samo deo aktivnosti, koje obavlja u okviru Tekvondo olimpijske akademije.

            Nakon studija aktivan je u pogledu akademskih aktivnosti u vidu raznih seminara i kongresa. Neki od bitnijih su: Naučni kongres u oblasti tekvondoa pohađan na Akademiji za sportski menadžment i trening, Seminar u oblasti treninga svršen na Grčkoj trenerskoj asocijaciji specijalizovanoj za tekvondo, Kurs prve pomoći u okviru Grčkog crvenog krsta, Poznavanje tekvondoa u srednjim školama svršen na Odseku za specijalizaciju tekvondoa i fiziologiju vežbanja na FSFV u Solunu, Način života i sportska aktivnost pohađan na Grundtvig programu doživotnog učenja, Trening dece u sporta u okviru Tekvondo asocijacije Severne Grčke, Nutritivni kongres GrčkeDijetetika pohađan na Grčkoj dijetetskoj asocijaciji.

            Veliko iskustvo je stekao u grčkoj reprezentaciji, čiji je aktivan član bio od 1996. do 1999.god. Svoje mesto je zaslužio osvajanjem medalja na državnom prvenstvu i to 3.mesta 1994.god., da bi se na najviši stepenik popeo već naredne godine, osvojivši titulu šampiona. Takođe je bio šampion centralne Grčke od 1994. do 2002.god., a 2001.god. osvaja prvo mesto na Nacionalnom vojnom šampionatu. Pravilan transfer svog takmičarskog iskustva, kao i činjenica da poseduje trenersku licencu A klase izdatu od strane Ministarstva kulture i sporta Grčke ali takođe i trenersku licencu A klase Evropske tekvondo unije, razumljiv su ishod osvajanja medalja njegovih pulena kako na nacionalnim tako i na internacionalnim takmičenjima.

            Nadamo se da će svi zainteresovani naučiti iz druženja i treniranja sa jednim od prvih majstora Grčke, koji će našem gradu i našim takmičarima svesrdno pružiti svoje znanje i iskustvo.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61