Get Adobe Flash player
Prev Next

16 медаља и пехар на КУП-у Србије

25.09.2018.

              На управо одржаном КУП-у Србије такмичари КБС Наисус-а освојили су 16 медаља - 11 златних, 1 сребрну и 4 бронзаних, као и пехар за 2.место у екипном пласману.

Cela vest...

Урош је поново шампион Балкана

15.09.2018.

              На Балканском шампионату у Румунији члан КБС Наисус-а и Техничке репрезентације Србије - Урош Митровић, поново се окитио златним одличјем и понео титулу првака Балкана.

Cela vest...

Власина камп и 8.година Клуба

13.08.2018.

              Камп на Власини је поново с поносом понео епитет међународни, окупивши притом 80 учесника из Србије, Бугарске и Македоније. У оквиру истог одржано је и такмичење у недељу 05.августа,...

Cela vest...

168 медаља у првој половини 2018.год.

21.07.2018.

              Сумирајући прву половину 2018.године са 14 такмичења, на којима су такмичари КБС Наисус-а узели учешће, у Ниш су донели чак 168 медаља - 83 златних, 50 сребрних и 35...

Cela vest...

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

Niški reprezentativac prvak Balkana

          Nakon velikog uspeha prošlog vikenda, gde su članovi Naisus-a osvojili pet medalja, ovog vikenda je kolekcija medalja upotpunjena medaljama sa Balkanskog šampionata - zlatnom srebrnom.

          U organizaciji Tekvondo asocijacije Srbije i Balkanske tekvondo unije u Vršcu (sportski centar "Milenijum") je u subotu (17.decembra) održan trinaesti po redu Balkanski šampionat. Sem selekcije Turske, koja bi u mnogome podigla kvalitet takmičenja imajući u vidu njihove rezultate, ostale balkanske zemlje su se odazvale pozivu, te sa manje ili više brojnom ekipom borile za prestižnu šampionsku titulu. Pored domaćina - Srbije, učešće su uzele: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Makedonija, Moldavija, Rumunija Crna Gora.

          Ono po čemu je karakteristično ovo Balkansko prvenstvo jeste što se po prvi put organizuje i u disciplini formi, iako je prošle godine bilo najavljeno od strane Rumunske tekvondo federacije ipak nije održano. Upravo u ovoj disciplini se takmičio niški reprezentativac Nebojša Anđelković, kao jedini predstavnik Niša i Srbije južno od Beograda, iako je i Aleksandar Stamenković (TK Astra - Niš) bio pozvan, ali usled poziva na vojnu vežbu bio je sprečen da učestvuje. U borbama od niških takmičara nastupile su Emilija Dinić (Akademija borilačkih veština) i Biljana Stević (TK Tabu), obe osvojivši bronzane medalje.

          - Iako se po prvi put u disciplini formi organizuje Balkanski šampionat, članice Balkanske tekvondo unije su se odazvale i poslale svoje reprezentativce. Imajući to u vidu, srpskim takmičarima nije bilo lako, ali velika želja da se dokažu i pokažu svojoj publici prevagnula je te su svi članovi Tehničke reprezentacije Srbije dali sve od sebe. Zadovoljan sam rezultatom i osvajanjem zlatne medalje u individualnoj konkurenciji odnosno srebrne medalje u timu (Kuruca, Petković, Anđelković). Medaljama mojih kolega iz reprezentacije kao i mojih dveju, Srbija je zauzela ubedljivo prvo mesto u generalnom poretku. - rekao je niški reprezentativac Nebojša Anđelković.

          Iako ostaje žal za drugim zlatnim odličjem u timu, na najviši stepenik pijadestala našao se takođe srpski tim (Kuruca, Manojlović, Dakić). Ovo je bila "borba" timova iz Srbije i to jednog koji je nastupio na prethodnim Evropskim prvenstvima i tima koji je Srbiju predstavljao u Vladivostoku na Svetskom prvenstvu ove godine. A sa druge strane, na neki način je ovo i vraćanje "duga" za takmičenje u austrijskom Licenu (Austria Open), gde je bila obratna situacija.

          - Veoma sam zadovoljan što sam svojim do sada najvećim uspehom, doprineo da ovu godinu završimo kao jedan od najtrofejnijih tekvondo klubova u Nišu. Naime, ove godine pored mojih učešća na Evropskom prvenstvu u italijanskoj Đenovi (16.mesto) i Svetskom prvenstvu u ruskom Vladivostoku (25.mesto individualno 14.mesto u timu), KBS "Naisus" osvojio je 5 zlatnih, 8 srebrnih 11 bronzanih odličja. Kako je nedostatak finansija najveći problem, te takmičari moraju sve troškove sami da snose, ovo predstavlja neverovatan uspeh. Nadamo se da ćemo kako godine odmiču sve veće uspehe da postižemo te na taj način doprinesemo afirmaciji kako sporta i zdravog načina života, tako i grada i regiona. - završio je prvi čovek KBS "Naisus"-a - Nebojša Anđelković.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61