Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Članovi Naisus-a osvojili pet medalja ovog vikenda

          Ovog vikenda održana su dva takmičenja - Serbia Kwon Open i Prvenstvo Beograda, na kojima su učešće uzeli i takmičari Naisus-aosvojivši pet medalja imali više nego zapažen nastup i učinak.

          U organizaciji Beogradskog tekvondo saveza je u nedelju 11.decembra održano Prvenstvo Beograda u borbama, formama i kiku. Uroš Mitrović je, iako samo 11 godina star, za malo imao stopostotan učinak. Taj rezultat je (uslovno rečeno) pokvarilo ne osvajanje medalje u kiku, premda mu je to bio prvi susret sa ovom disciplinom. Međutim, u borbama i formama se pokazao u pravom svetlu te osvojio po medalju: u disciplini borbi - konkurencija pionira preko 40kg osvojio je bronzanu medalju, da bi se u disciplini formi popeo na najviši stepenik pijadestala, osvojivši zlatnu medalju.

          Takmičenje koje se održalo dan ranije (10.decembra) u Hali sportova na Novom Beogradu, i prethodilo Prvenstvu Beograda, bilo je bitnije a iz razloga što predstavlja najveće međunarodno takmičenje u formama u Srbiji ali i regionu. Radi se o Serbia Kwon poomsae Open - takmičenju koje pretenduje da uđe na velika vrata Evropske tekvondo unije (pa i Svetske tekvondo federacije), dobijajući epitet A klase turnira, za šta se sem čelnika TAS-a najviše zalaže njen prvi čovek - g.Edmund Schramm. Označen kao četvrti po redu, ovaj turnir okupio je 37 ekipa iz 14 zemalja (računajući i Srbiju kao zemlju domaćina) okupivši pritom preko 350 takmičara.

          Uroš Mitrović je osvojio srebrnu medalju u veoma jakoj konkurenciji, u kojoj je ruski takmičar Vladimir Slobodin bio prvi.

          - Ovo mi je tek prvo međunarodno takmičenje, te iako sam dao sve od sebe ipak sam napravio jednu do dve greške, koliko me je i delilo od osvajanja najsjajnijeg odličja. Sledeće godine ću se potruditi da napravim još i bolji rezultat, tako da ostavim iza sebe sve takmičare. - rekao je mlađani Uroš.

          Pored Uroša, u najjačoj konkurenciji seniora, takmičio se Anđelković Nebojša, kome iako nije prvo internacionalno takmičenje, jeste jedno od značajnijih. Osvojivši dve medalje, ne skriva oduševljenje:

          - U konkurenciji seniora sam imao veoma jaku tj. kvalitetnu konkurenciju. Tu je bio osvajač Otvorenog prvenstva Austrije - Tobias Stadtmuller (Nemačka), kao i osvajač Otvorenog prvenstva Mađarske - Ivan Kaić (Hrvatska), koji je i osvojio Serbia Kwon open te proglašen za najboljeg takmičara turnira. Ovo i ne čudi jer se Ivan trenutno nalazi na prvom mestu rang liste Evropske tekvondo unije, dok je Tobias na četvrtom. Učešće je uzeo i švajcarac Viktor Francey, koji se nedavno vratio iz Koreje (postojbine tekvondoa) te se vidi veliki napredak između sadašnjeg rada i rada na Svetskom prvenstvu u Vladivostoku (Rusija), čiji je bio učesnik. U tako jakoj konkurenciji uspeo sam da osvojim bronzanu medalju i tako se popnem na postolje zajedno sa momcima koji imaju mnogo bolje uslove za trening.

          - Da radost bude veća, tim koji je nastupao u Vladivostoku i zauzeo 14. mesto, opravdao je ulogu favorita, osvojivši najsjajnije odličje. U timu, pored moje malenkosti, nastupili su Branislav Kuruca i Miloš Petković (koji su u individualnim konkurencijama osvojili zlatne medalje), te i pored činjenice da smo iz tri različita grada (Novi Sad, Beograd i Niš), radili smo kao jedan. To je i bilo presudno da se na kraju upravo naš tim nađe na najvišem stepeniku postolja. - rekao je prvi čovek KBS Naisus-a - Anđelković Nebojša.

          Ovaj turnir je lepa uvertira za Balkansko prvenstvo, koje očekuje Nebojšu već narednog vikenda u Vršcu, da u okviru reprezentativnog nastupa zaključi ovu takmičarsku sezonu još kojom medaljom.

Galerija slika

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61