Get Adobe Flash player
Prev Next

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

12 медаља на Астерикс КУП-у 2018

28.05.2018.

              Након 13 медаља на државном првенству, такмичари КБС Наисус-а на међународном такмичењу Астерикс КУП-у освојили су 12 медаља - 7 златних, 4 сребрних и 1 бронзану.

Cela vest...

13 медаља на Првенству Србије за КБС Наи…

22.05.2018.

              Протеклог викенда (20.априла) у спортској хали "Визура" одржано је Првенство Србије на коме су такмичари КБС Наисус-а освојили су 13 медаља - 7 златних, 2 сребрне и 4 бронзаних.

Cela vest...

Ђорђе двоструки шампион

16.04.2018.

              За викенд (15.априла) КБС Наисус је учествовао на Отвореном првенству Шапца на коме су освојена 3 одличја - 2 златна и 1 сребрно, док је у Бугарској освојена бронзана медаља.

Cela vest...

Исидора првак државе а Вук трећи

05.04.2018.

              За викенда (31.марта) КБС Наисус је учествовао на Првенству Србије за пионире и сениоре на коме су освојена 2 одличја - 1 златно и...

Cela vest...

Test takmičenje - simulacija Olimpijskih Igara

          Londonski organizacioni komitet predstojeće Olimpijade uputio je poziv posredstvom WTF-a svim njenim članicama, da prijave svoje takmičare za Test takmičenje.

          WTF je prosledio svojim članicama poziv za takmičenje britanskog organizatora predstojećih Olimpijskih Igara - London 2012., kako bi napravili probu pred najveće sportsko dešavanje. Takmičenje je pozivnog karaktera i biće organizovano u glavnom gradu Velike Britanije 3. i 4.decembra tekuće godine, s tim što cela manifestacija će početi već 28.novembra, kada se očekuje dolazak prvih ekipa. Od 28. do 30.novembra je doček gostujućih ekipa, da bi se treninzi održali 1. i 2.decembra, kada je zakazan i sastanak šefova timova kao i žrebanje. Nakon 3. i 4.decembra, kada je planirano održavanje mečeva, 5.decembra je zvanično zadnji dan i povratak takmičara.

          - Takmičenje će trajati dva dana, kada će se oprobati takmičari u po dve olimpijske kategorije od ukupno osam. Kategorije koje će biti zastupljene su: -68kg -80kg u muškoj, odnosno -49kg +68kg u ženskoj konkurenciji. Ovom prilikom bih želeo da pozovem sve federacije da prijave najmanje 1 a najviše 2 takmičara po kategoriji. - rekao je tekvondo menadžer Organizacionog komiteta - g.Andrew Link.

          Dok još uvek traju kvalifikacije za popunu mesta koja vode na najprestižnije takmičenje, ovo će biti izvanredna prilika da se isproba bodovni sistem kakav će biti na Olimpijadi.

          - Kako bi WTF obezbedio uspešnu simulaciju takmičenja, koje nas očekuje avgusta naredne godine, ovo Test takmičenje će biti obeleženo kao G-3 klase turnir, što znači da će oni koji uspeju doći makar do četvrtfinala osvojiti bodove za WTF rang listu. Kako je broj takmičara limitiran na 16 po kategoriji, to skrećem pažnju na što raniju prijavu na e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. . - rekao je Generalni sekretar WTF-a - g.Jin Suk Yang, u zvaničnom pozivu.

          Učešće za ovo takmičenje se neće naplaćivati uz uslov da se rezervacija izvrši preko LOCOG (London Organising Committe of the Olympic Games and Paralympic Games), kako bi se organizator osigurao eventualnih nedolazaka takmičara i timova. Promenu imena takmičara je moguće izvršiti 72 sata pre samog događaja, bez ikakve posebne nadoknade.

          Kako je Velika Britanija relativno "zatvorena", to organizatori upućuju na pravovremenu prijavu za britansku vizu te dokumenta potrebna za istu. Iako su u pozivnom pismu naveli kojim državama je potrebna viza, lista istih je dosta duga te skoro svim članicama WTF-a će biti neophodno da se pozabave ovim problemom. Najduži boravak koji se može ostvariti sa višestrukim ulascima jeste viza u trajanju od 6 meseci, koja će stajati 70£. Objašnjenje sledi i za buduće uzimanje vize, gde se i preporučuje upravo ova viza naročito za one čelnike i učesnike koji nameravaju da posete pred događaje kao i glavni događaj tj. Olimpijadu, te je potrebno da više puta kroče na tlo V.Britanije.

          Prijava za ovo takmičenje je uveliko u toku a planiran krajnji rok za slanje pozivnog pisma potrebnog u apliciranju za britansku vizu te rezervaciju hotela je 21.oktobar, pa samim tim i za prijavu takmičara. Hoće li Tekvondo asocijacija Srbije poslati prijavu te koga od takmičara, još uvek se ne zna, pa samim tim je i učešće Srbije i njenih reprezentativaca na ovom takmičenju pod znakom pitanja, iako je to jedinstvena prilika biti deo ovakvog spektakla te osetiti draž olimpizma.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61