Get Adobe Flash player
Prev Next

Ђорђе двоструки шампион

16.04.2018.

              За викенд (15.априла) КБС Наисус је учествовао на Отвореном првенству Шапца на коме су освојена 3 одличја - 2 златна и 1 сребрно, док је у Бугарској освојена бронзана медаља.

Cela vest...

Исидора првак државе а Вук трећи

05.04.2018.

              За викенда (31.марта) КБС Наисус је учествовао на Првенству Србије за пионире и сениоре на коме су освојена 2 одличја - 1 златно и...

Cela vest...

КБС Наисус освојио 70 медаља на Лиги Гра…

28.03.2018.

              Овог викенда (10.марта) КБС Наисус је био веома успешан на Лиги Града Ниша и Полетарац КУП-у на којима је освојио укупно чак 70 одличја - 34 златних, 21 сребрну...

Cela vest...

КБС Наисус у Зрењанину освојио 14 медаља

28.03.2018.

              Овог викенда (03.марта) КБС Наисус је учествовао на Отвореном првенству Зрењанина на коме је освојио чак 14 одличја - 4 златних, 8 сребрних и...

Cela vest...

Припреме ТК Бањица у Нишу

13.02.2018.

              У току школског распуста, нишки теквондисти имали су прилику да обогате своје искуство тренирајући са такмичарима из београдског теквондо клуба Бањица.

Cela vest...

Obeležavanje učeničkih pojaseva

 

          Na nekim internet stranicama je objavljena navodna novina u obeležavanju učeničkih pojaseva po boji, dok je obeležavanje u GEUP-ovima ostalo ne promenjeno.

          Naime, procurila je vest o promeni obeležavanja učeničkih pojaseva po boji, te umesto "traka", koje su označavale određeno zvanje, to zvanje je dobilo drugu boju. Neke od boja kojih dosad nije bilo su: boja slonove kostizlatnanarandžastaljubičasta. Kako svaka boja ima svoje značenje i filozofiju tekvondoa koja je prati, uzete su osnovne boje za obeležavanje, ne računajući zelenu kao izvedenu (ali koja se nalazi svuda u prirodi), te belu i crnu. Upravo ovakvo poistovećivanje sa prirodom i pojavama u njoj, daje nam objašnjenje na koji način se učenik treba ophoditi i kojim putem ići i stremiti. Boje koje su navedene kao novina su čini se veštačke te iako ih ima u prirodi, nisu zastupljene u toj meri kao žuta, plava i crvena.

 

          Promene koje se tiču majstorskih zvanja, bilo POOM ili DAN, sem veza na korejskom i dijagrama/trijagrama, odnosno um-jang simbola za 9.DAN, su neznatne. Te se na ovo i ne gleda kao neka velika promena.

          Pretpostavka da će se menjati je učinjena i usled činjenice da se obeležavanje po boji razlikuje u nekim klubovima. Takođe se pošlo od pretpostavke da usled promene doboka, doći će i do ove promene. Međutim, u razgovoru sa nekim od značajnih tj. svetski priznatih ličnosti iz tekvondo sveta, a bliskih Koreji, odakle bi trebalo ove promene i da krenu, rečeno je da za sada se ne pominje ikakva promena u tom pravcu. Iako bi trebalo da bude unificirano, te da svi koriste ista obeležja, ne želi se uticati na slobodu izbora u samom klubu.

          Ovo nas navodi na zaključak da će za sada ove promene ostati po strani, a da li će nekad ugledati svetlo dana i početi da se primenjuju, ostaje da se vidi.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61