Get Adobe Flash player
Prev Next

16 медаља и пехар на КУП-у Србије

25.09.2018.

              На управо одржаном КУП-у Србије такмичари КБС Наисус-а освојили су 16 медаља - 11 златних, 1 сребрну и 4 бронзаних, као и пехар за 2.место у екипном пласману.

Cela vest...

Урош је поново шампион Балкана

15.09.2018.

              На Балканском шампионату у Румунији члан КБС Наисус-а и Техничке репрезентације Србије - Урош Митровић, поново се окитио златним одличјем и понео титулу првака Балкана.

Cela vest...

Власина камп и 8.година Клуба

13.08.2018.

              Камп на Власини је поново с поносом понео епитет међународни, окупивши притом 80 учесника из Србије, Бугарске и Македоније. У оквиру истог одржано је и такмичење у недељу 05.августа,...

Cela vest...

168 медаља у првој половини 2018.год.

21.07.2018.

              Сумирајући прву половину 2018.године са 14 такмичења, на којима су такмичари КБС Наисус-а узели учешће, у Ниш су донели чак 168 медаља - 83 златних, 50 сребрних и 35...

Cela vest...

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

WTF Vs La Just

          Pored redovnih tema, jedno od najznačajnijih pitanja o kojima je bilo reči na Generalnoj Skupštini WTF, je dalja saradnja sa kompanijom La Just. U ulozi medijatora u ovom sporu izabran je predsednik PATU - g. Ji Ho Choi.

          Nakon odluke Svetske tekvondo federacije da na kvalifikacionim turnirima i samoj Olimpijadi koristi opremu kompanije Dae Do, usledila je tužba La Just kompanije Centralnom okružnom sudu u Seulu (Koreja). Po iznošenju svih stavki iz potpisanog ugovora sa WTF-om, presuda je glasila da WTF mora da isplati odštetu od 1,000$ po meču tj. ukupno 300,000$ usled održanih 300 mečeva na kvalifikacionom turniru u Azerbejdžanu. Kako WTF nije isplatio ovu sumu i održao turnir bez elektroske opreme, usledila je nova tužba La Just kompanije. Nova presuda je ponovo bila u korist ove kompanije i sada odšteta iznosi 4 miliona dolara.

          Ovu vest Izvršni odbor WTF-a dobija 28.jula te je na Generalnoj Skupštini diskusija trajala satima. Sa svih strana sveta je pristizala podrška predsedniku WTF-a -  dr.Choue, pa i zvaničnika poput predsednika ETU-a g.Pragalosa, da istraje u ovim za tekvondo teškim trenucima. Jedan od visokih zvaničnika je prokomentarisao da, iako La Just nije izabran za predstavnika na kvalifikacionim turnirima i Olimpijskim Igrama, predstavlja strateškog partnera te da nije trebalo da ovakvim postupcima dovede u pitanje buduću saradnju. Ali se došlo do sveopšteg zaključka da strpljenje WTF-a ima svojih granica i da je najverovatnije došlo do nepomirljivih razmera i stavova.

          Kako je konflikt mnogo veći nego što se to u javnosti zna, WTF je zamolio g. Ji Ho Choi - predsednika Panameričke tekvondo unije, da bude medijator u cilju nalaženja odgovarajućeg rešenja. Kao osoba koja je bliska sa predstavnicima ove kompanije, g.Choi je prihvatio ovu ulogu te će u Koreji razgovarati sa čelnicima La Just-a o skandalima koji su se zbili i posledicama koje su izazvane ovim tužbama. Pored zamrzavanja računa WTF-a za sumu od 4 miliona dolara, ove tužbe mogu da destabilizuju ne samo sam vrh WTF-a već da dovedu u pitanje dalju budućnost tekvondo sporta.

          Na pitanje novinara, g.Choi je odgovarao rezervisano:

          Da li postoje neke spekulacije? - Puno je spekulacije i jedna od glasina je da će WTF predložiti La Just-u da bude predstavnik elektronske opreme na svim takmičenjima sem na Olimpijadi i kvalifikacionim turnirima za istu.

          Da li postoje neki rizici? - Da, naročito ako je istinita glasina da će se na svim kvalifikacionim turnirima raditi na običnim oklopima, te je pitanje kakav će to uticaj imati na tekvondo kao olimpijski sport.

          Da li će biti nekih konsenkvenci? - Samo će vreme pokazati !!!

          Jedina stvar koja je sigurna jeste da je odnos između Svetske tekvondo federacije i g. Ji Ho Choi sasvim solidan, te da će ako uspe da izdejstvuje pozitivan dogovor ne sumnjivo biti ponovo izabran za predsednika PATU.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61