Get Adobe Flash player
Prev Next

47 медаља и 2 пехара за КБС Наисус

22.11.2017.

              Протеклог викенда (18. и 19.новембра) са два такмичења (Техничка лига Града Ниша и Елит опен) такмичари КБС Наисус-а освојили су чак 47 медаља –...

Cela vest...

3 медаље на Балканском шампионату

13.11.2017.

              Протеклог викенда (10.-12.новембра) у турском граду Једрене одржано је Првенство Балкана (како у формама тако и у борбама) на којој је Урош Митровић освојио...

Cela vest...

2.коло Лиге у борбама и 10 медаља

07.11.2017.

              Протеклог викенда (05.новембра) у ОШ "Иво Андрић" одржано је 2.коло Лиге Града Ниша у борбама на којој су такмичари КБС Наисус-а освојили су 10...

Cela vest...

27 медаља на КУП-у Србије за КБС Наисус

03.10.2017.

              Протеклог викенда (30.септембра и 01.октобра) у спортској хали "Ранко Жеравица" одржан је КУП Србије (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима...

Cela vest...

За 7 година постојања близу 700 одличја

08.08.2017.

              За 7 година постојања, КБС Наисус је у своју ризницу скупио близу 700 одличја са без мало 130 такмичења уз учешће на преко 20...

Cela vest...

Pripreme za Vladivostok

            Na sajtu Svetske tekvondo federacije je objavljeno da su i poslednje pripreme za 6.Svetsko tehničko prvenstvo u Vladivostoku završene te da se čeka dolazak sportista iz celog sveta.

            Takmičenje se održava u jednom od najistočnijih gradova RusijeVladivostoku. Iako u Vladivostoku živi blizu 600.000 ljudi, ovaj grad je administrativni centar Primorja (Primorsky Krai), te izlazeći na Pacifički okean predstavlja najveću luku, gde je smeštena Ruska pacifička flota. Nalazi se na samom vrhu poluostrva Muravyov-Amursky poznatom pod nazivom Zlatni rog, koji deli Zaliv Petra Velikog i Japansko more.

           Šesto po redu Svetsko prvenstvo u formama će se održati od 29. do 31.jula tekuće godine, u Sportskom kompleksu Olympiets, koje je privuklo 570 sportista iz 52 zemlje širom sveta. Pored prezentacija korejskog i ruskog tima, gledaoci će pri ceremonijama otvaranja i zatvaranja moći da vide i egzibiciono ekipno takmičenje u borbama između ekipa iz Turske, Azerbejdžana, Koreje i Rusije. Takođe će nacionalni timovi Turske, Vijetnama i Filipina održati egzibiciono takmičenje u slobodnom izvođenju formi tj. u izvođenju muzičkih formi.

               Našu zemlju će predstavljati sledeći takmičari:

  • Juniorka: Petković Nina
  • Junior: Petković Miloš
  • Senior 1: Anđelković Nebojša
  • Senior 2: Kuruca Branislav
  • Master 1: Todorović Bojan
  • Tim 1: Petković, Kuruca i Anđelković

            Kako ni trener ni selektor reprezentacije ne putuju na Svetsko prvenstvo, za trenera reprezentacije je od strane TAS-a izabran Todorović Bojan.

       Zvanične pripreme za ovo prvenstvo nisu ni zakazane niti održane te su se takmičari sami organizovali. Petković, Kuruca i Anđelković su reprezentativci koji su skoro sve troškove sami pokrili, te i odluka o zajedničkoj pripremi je sasvim logična. Pripreme se vrše u Novom Sadu pod budnim okom kapitena reprezentacijeKuruce Branislava, pritom održavajući tri do četiri treninga dnevno.

           - Svakim danom lagano dižemo formu, kako pojedinačno tako i u timu, koji će reprezentovati Srbiju. Iako smo sva trojica opterećeni finansijskom i organizacionom stranom puta za Vladivostok, dajemo maksimum na treninzima. – izjavio je naš kapiten - Kuruca Branislav.

             - Pored velikog ulaganja od strane svojih saveza u najkvalitetnije pripreme takmičara, održane od strane vrhunskih majstora (Ky Tu Dang-a, Shin Chul Kang-a i dr.), takmičari drugih zemalja nemaju potrebe da razmišljaju i o organizacionom delu priprema i takmičenja. To nije slučaj sa našim reprezentativcima, koji se sami moraju snaći za finansije i pokriti osnovne troškove. Veliku zahvalnost ja lično dugujem Gradu Nišu, koji mi je omogućio finansije za prevoz, a zajedno sa ostatkom ekipe i g.Rakić Ljubiši, koji je organizovao smeštaj u Rusiji. Bez ovih velikih pomoći ne bi ni bilo moguće otići na ovo prvenstvo. – rekao je niški reprezentativacAnđelković Nebojša.

             Složivši se sa prethodno rečenim, mladi Petković je samo dodao:

         - Pored vrhunskih treninga, koje nam je Kuruca pružio, ono na čemu smo mu takođe veoma zahvalni jeste i činjenica da je sa nama nesebično podelio i svoj dom. Te smo i, pored samog rada na treninzima, prava ekipa i van sale.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61