Get Adobe Flash player

Бронзани КБС Наисус и златна Таша

 

            Вршачка хала „Милениум“ 24.новембра била је домаћин КУП-у Србије за пионире и јуниоре и том приликом угостила нешто мање од 500 такмичара из 55 екипа. Такмичари узраста већ од 6 година окушали су се на татамију и били права атракција за све присутне.

 

КУП СР 24.11.2019 0- КБС Наисус екипа: (горњи ред с лева) Небојша Анђелковић, Ташана Петровић, Јелена Стевановић, Лена Вељковић, Исидора Петровић, Матеја Станковић, (доњи ред с лева) Теодор Митић, Уна Митић, Вера Јовановић, Василије Митић -

 

 

            - Још један од успеха наших најмлађих такмичара и то не на локалном већ на државном нивоу, где су пионири 6-7 година освојили 3.место у екипном пласману !!! Након Лиге Града Ниша у борбама најмлађи, где су се први пут окушали, показали су шта знају и на државном такмичењу. Имајући у виду њихово исувише мало искуство, доказали су јо једном да је КБС Наисус право место за сву децу жељну квалитетног учења али и постизања резултата. Сигурни смо да је ово још један од показатеља успешног рада те се надам да ћемо у будућем периоду бити далеко више примећенији и потпомогнути, најпре од стране Града Ниша, јер имамо велике планове како за наше пулене тако и за младе наде. – нагласио је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

   

КУП СР 24.11.2019 1 КУП СР 24.11.2019 2

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Уна Митић у акцији ниже поене све до коначног резултата (53:35) -

 

     КУП СР 24.11.2019 5    Екипа КБС Наисус-а наступила је у следећем саставу:

  • Ташана Петровић – златна медаља,
  • Исидора Петровић – сребрна медаља,
  • Уна Митић – сребрна медаља,
  • Теодор Митић – сребрна медаља,
  • Василије Митић – сребрна медаља,
  • Вера Јовановић – бронзана медаља,
  • Јелена Стевановић – 5.место,
  • Лена Вељковић – 5.место,
  • Матеја Станковић – 5.место.

 

КУП СР 24.11.2019 14            - Пресрећна сам што сам успела не само да освојим златно одличје и будем прва на КУП-у Србије, већ да условно надокнадим овогодишњи изостанак са Балканског шампионата, где ми се није дало да се опробам. Борба за најсјајнију медаљу била је са Жељаном Кувекаловић (ТК Херкулес – Београд), коју сам добила са чак 34:6. Без обзира на велики резултат, драго ми је што сам могла да испробам и неке технике које до сада нисам а које спадају у компликованије па самим тим и доносе већи број поена. Конкретно ударац из окрета којим сам узимала и по 5 поена. Знам да ме већ наредне године очекују тежи изазови али намера ми је да вредно тренирам и верујем да резултати неће изостати. – рекла је са поносом златна Ташана Петровић.

 

          Иако је пријављена у нижу категорију, Уна Митић се ипак нашла у вишој али се није предала и о свом искуству говори са осмехом на лицу:

 

           - Борила сам се са девојчицама које су теже од мене за скоро две категорије, али ме то није спречило да дам све од себе. У борби за финале победила сам Иву Мајер (ТК Херкулес – Београд) са чак 53:35. Ношена навијањем мојих другара из публике, ударци су пљуштали као киша јер сам се далеко више усредсредила на напад, што показује и резултат. Нажалост нисам могла да поновим исто и у финалу, где се Вања Урошевић (ТК Винер Чиви – Шабац) боље снашла те сам освојила „само“ сребрну медаљу. – рекла је увек насмејана Уна.

 

 КУП СР 24.11.2019 13 КУП СР 24.11.2019 9 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 - Ташана Петровић бомбардује главу противнице (слика лево), Матеја Станковић против репрезентативца Луке Станојловића (слика десно) -

 

КУП СР 24.11.2019 4 КУП СР 24.11.2019 8         - Да имамо подмладак вредан пажње и да су овако млађани спремни за такмичење, говоре не само речи већ и дела, односно освојена одличја наших такмичара. Поново смо имали неке такмичаре којима је ово био деби на државном КУП-у, али без обзира на ту чињеницу показали су да више него добро могу да се носе са својим вршњацима и да су спремни и за постизање већих успеха. Иако неколицина такмичара није учествовало, а због добро знане чињенице недовољног финансирања, екипа КБС Наисус је направила веома добар успех, освојивши 3.место за пионире 6-7 година али и 7.местом у свеукупном пласману за пионире !!! Само нас је један поен делио од 6.места које је заузео ТК Астерикс, што је донекле и оправдано узевши у обзир да су повели скоро па дупло бројнију екипу у Вршац. Клупска витрина је богатија за још један пехар а надам се да ће у будућности челници Града Ниша, као и Општина, имати далеко више разумевања и самим тим определити више финансија, како би сви наши најдражи имали прилике да се окушају на такмичењима и донесу Граду успех. – завршио је Небојша Анђелковић – главни тренер КБС Наисус-а.

 

            У наредном периоду такмичаре КБС Наисус-а очекује међународно такмичење под називом Гедо Теам Опен – 07.децембра текуће године у Румунији, а квантитет екипе ће зависити од финансијске могућности.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61