Get Adobe Flash player

13 одличја и 3.место за КБС Наисус у Лиги Града Ниша у борбама

 

            КБС Наисус наставља са низањем успеха и на локалном нивоу, где су се углавном они најмлађи и мање искусни окушали. Мегдан су делили не само са нишким теквондистима, већ и са пријатељима из Македоније, те тиме и успех има већи значај. Тринаесточлана екипа окитила се са исто толико одличја - 5 златних, 4 сребрна и 4 бронзаних. Овај и резултат из претходног кола, одржаног 21.априла, екипу КБС Наисус-а је рангирао на 3.место у екипном пласману.

 

ЛБ 2019 0- КБС Наисус: Петар Алексић, Вера Јовановић, Лена Вељковић, Петар Цветковић, Стефан Стојковић, Ташана Петровић, Филип Цветковић, Исидора Петровић, Теодор Митић, Јелена Стевновић, Уна Митић, Василије Митић, Урош Митровић - судија, Небојша Анђелковић - тренер (недостаје Никола Јоцић) -

 

            - Још један од успеха наших и то најмлађих такмичара пење КБС Наисус на пиједестал. Успех на Првенству Балкана и КУП-у Србије окуражио је најмлађе да се опробају и докажу да и они могу да се оките медаљама попут њихових старијих другара и тренера. Сигурни смо да је ово још један од показатеља успешног рада те се надам да ћемо у будућем периоду бити далеко више примећенији и потпомогнути, најпре од стране Града Ниша, јер имамо велике планове како за наше пулене тако и за младе наде. – нагласио је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

ЛБ 2019 4 ЛБ 2019 5 

 

            Екипа КБС Наисус-а наступила је у следећем саставу:

 • Вера Јовановић – златна медаља,
 • Филип Цветковић – златна медаља,
 • Уна Митић – златна медаља,
 • Ташана Петровић – златна медаља,
 • Исидора Петровић – златна медаља,
 • Стефан Стојковић – сребрна медаља,
 • Петар Цветковић – сребрна медаља,
 • Теодор Митић – сребрна медаља,
 • Василије Митић – сребрна медаља,
 • Јелена Стевановић – бронзана медаља,
 • Лена Вељковић – бронзана медаља,
 • Никола Јоцић – бронзана медаља,
 • Петар Алексић – бронзана медаља.

 ЛБ 2019 6        - Успела сам да поновим резултат са припрема на Власинском језеру, када сам такође освојила златну медаљу. Надам се да ће и следећа бити поново златна. – рекла је са смешком једна од најмлађих учесница Вера Јовановић, загрливши Уну Митић која се сагласила са Вером.

 

      - Од старта полуфиналне борбе наметнуо сам се противнику – Владимиру Стоилковском из Македоније, и успео сам да га победим са 12:0. Далеко озбиљнији меч сам имао са другаром из клуба – Стефаном Стојковићем, који је притом и актуелни државни првак. У последњем делићу секунде се решавао меч, који сам успео да добијем веома тесним резултатом - 8:7. Волео бих да овај успех поновим и 23.новембра на КУП-у Србије за пионире и јуниоре у борбама. – рекао је шестогодишњи Филип Цветковић.

 

ЛБ 2019 2

 

 ЛБ 2019 7ЛБ 2019 3           - Да имамо подмладак вредан пажње и да су овако млађани спремни за борбу, говоре не само речи већ и дела, односно освојена одличја наших такмичара. Поново смо имали неке такмичаре којима је ово био деби, али без обзира на ту чињеницу показали су да више него добро могу да се носе са својим вршњацима и да су спремни и за постизање већих успеха. Поред пехара са Балканског првенства и КУП-а Србије, клупска витрина је богатија за још један пехар и то за 3.место у екипном пласману. Такође морам нагласити да је још пар такмичара требало да нам се прикључи али услед финансијских немогућности, ту прилику нису имали. Надам се да се то неће дешавати у будућности али то увелико зависи од челника Града Ниша, као и помоћи Општина. – завршио је Небојша Анђелковић – главни тренер КБС Наисус-а.

 

            У наредном периоду такмичаре КБС Наисус-а очекује Отворено првенство Скопља – 19.октобра текуће године, а квантитет екипе ће зависити од могућности.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61