Get Adobe Flash player

КБС Наисус екипно 2. на Астерикс КУП-у

 

       Спортска хала „Чаир“ у Нишу је у суботу и недељу (11. и 12. маја текуће године) угостила преко 800 такмичара из без мало 100 клубова из 10 земаља – Аустрије, БиХ, Бугарска, Грчка, Република српска, Северна Македонија, Румунија, Турска,  Србије. Том приликом учешће је узео и КБС Наисус, чија је петочлана екипа освојила 6 златних, 1 сребрну и 3 бронзане медаље.

 

            - Спортска манифестација, која се одржава по четврти пут у нашем граду, а под називом Астерикс КУП, окупила је такмичаре свих узрасних категорија – од шестогодишњака до оних најискуснијих. Наново је недостатак буџетских средстава Града Ниша утицао на квантитет екипе, која је учествовала иако се такмичење одржава у нашем граду. Како КБС Наисус у својим редовима поседује и квантитативан и квалитативан погон у најмлађима (за разлику од оних који су у оквиру школског спорта добили далеко веће финансирање а овај узраст и не поседују !!!), то су успех постигли управо они. Успехом смо оправдали дато нам поверење те се надамо да ћемо и у будућности наставити али такође и моћи да очекујемо прекопотребну помоћ како од градских и општинских челника, тако и од пријатеља Клуба. – рекао је први човек КБС Наисус-а – г.Милан Анђелковић.

 

            Екипу КБС Наисус-а овог пута су чинили:

 

  • Јелена Стевановић – 2 злата,
  • Исидора Петровић – злато и 2 бронзе,
  • Лена Вељковић – злато и бронза,
  • Урош Митровић – злато и сребро,
  • Стеван Ивковић – злато.
AK 1  AK 2
AK 4

 

 

AK 0     - У борбама сам успела поново да извојевам победу над Саром Радовановом (ТК Еурошпед из Вршца) и то резултатом 18:16. Међутим, у полуфиналу за врло мало је од мене била боља Ленка Михаиловић (ТК Шабац) па сам морала да се задовољим бронзаним одличјем. Овог пута сам се дан касније такмчила и у формама и ту освојила по једну златну и бронзану медаљу. Не могу да будем незадовољна пошто је ово прво учешће у А класи на међународном турниру. – рекла је задовољно Исидора Петровић – освајачица 3 медаље на Астерикс КУП-у.

 

 

     Прво учешће у А класи овенчала је медаљама и Лена Вељковић.

 

     - Драго ми је што сам баш у свом граду по први пут учествовала у формама А класе и што ми је тренер указао поверење, док ћемо за борбе да ипак причекамо наредну годину. Веома сам задовољна освојеним златном и бронзаном медаљом, те се надам да је ово само почетак у победничком низу. – рекла је са осмехом на лицу Лена Вељковић.

 

AK 3      - Поново део тима услед недостатка средстава није учествовао, недобијајући прилику да се такмичи и донесе још неко од одличја, што је директан утицај Града Ниша, који је ове године определио мизерно малу финансијску помоћ. Ипак се поносим екипом која је узела учешће и притом освојила 10 одличја – 6 златних, 1 сребрно и 3 бронзана. У борбама је једино Исидора била пријављена али недостајало је мало спортске среће и мало мање проблема са опремом, коју смо имали, те неки од поена нису убележени. Далеко бољи резултат су остварили техничари, који су овом приликом за Клуб освојили и пехар за 2.место у екипном пласману !!! Ово је још само један од показатеља ко ради са децом и омладином те са њима врши афирмацију теквондоа па и завређује пажњу и помоћ од стране Града. – задовољно је завршио главни тренер КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 

            Оно што очекује Клуб јесте припрема за учествовање на 1.колу Лиге Града Ниша у техничким дисциплинама. У зависности од финансија, а без обзира што се такмичење одржава у Нишу, Клуб ће покушати да наступи у што већем броју али се још увек не зна коначан списак.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61