Get Adobe Flash player

Стефан - најмлађи и најбољи

 

   Спортска хала „Ранко Жеравица“ на Новом Београду је у суботу (4.маја текуће године) окупила 525 такмичара из 56 клубова из целе Србије. Том приликом учешће је узео и КБС Наисус, чија је шесточлана екипа освојила 1 златну, 1 сребрну и 1 бронзану медаљу.

 

ПС пио. 2019- Екипа КБС Наисус (с лева на десно): Стефан Стојковић, Вук Спасојевић, Никола Јоцић, Јелена Стевановић, Исидора Петровић, Ташана Петровић -

 

 

            - Недостатак буџетских средстава Града Ниша је поново утицао на квантитет екипе, која је учествовала на овогодишњем државном првенству за најмлађе. Како КБС Наисус у својим редовима поседује и квантитативан и квалитативан погон у најмлађима (за разлику од оних који су у оквиру школског спорта добили далеко веће финансирање а овај узраст и не поседују !!!), то се може очекивати даље низање успеха. Поред родитеља, који су неизоставна карика у функционисању али и помоћи, овог пута бих се захвалио и фирми СИБ инвест, која нам је изашла у сусрет и суфинансирала одлазак наших такмичара. Успехом смо оправдали дато нам поверење те се надамо да ћемо и у будућности моћи да очекујемо прекопотребну помоћ. – рекао је први човек КБС Наисус-а – г.Милан Анђелковић.

 

            Екипу КБС Наисус-а овог пута су чинили:

  • Стефан Стојковић – злато,
  • Исидора Петровић – сребро,
  • Ташана Петровић – бронза,
  • Јелена Стевановић – 5.место,
  • Никола Јоцић – 5.место,
  • Вук Спасојевић – 5.место.

Најбољи пионир

Стефи 1     - Ово ми је тек друго такмичење, а након 1.кола Лиге Града Ниша где сам освојио златну медаљу. На свом првом државном првенству сам потврдио зашто ми је тренер пружио шансу и победивши Михајла Милошевића (ТК Херкулес из Београда) са 18:16, осовојио сам 1.место !!! – рекао је усхићено златни Стефан Стојковић.

 

Isidora     - Нервозно сам ушла у меч са Ином Крајичиновић (ТК Омега-Београд) али врло брзо сам показала своју надмоћ и победила је прекидом меча при резултату 18:5. У полуфиналу сам такође извојевала победу над Саром Радовановом (ТК Еурошпед из Вршца) и то резултатом 20:15. Међутим, умор и чекање финалне борбе, која је тек увече рађена, учинили су да Јана Бурсаћ (ТК Империум из Земуна) овог пута узме златну медаљу, док је мени припала само сребрна. Не могу да будем незадовољна пошто ми је ово прво учешће у А класи, не рачунајући Лигу Града Ниша, а имајући у виду и услове и квалитет других такмичарки. – рекла је задовољно Исидора Петровић – вицешампион Србије. 

 

      - Поново део тима услед недостатка средстава није учествовао, недобијајући прилику да се такмичи и донесе још неко од одличја а Клубу можда и неки од пехара, што је директан утицај Града Ниша, који је ове године определио мизерно малу финансијску помоћ. И поред тога уздигнуте главе се враћамо у свој град доносећи 3 одличја – златно, сребрно и бронзано. Иако су неки од такмичара могли бољи резултат да постигну, задовољан сам успехом, а посебно чињеницом да смо у конкуренцији пионира 6-7 година освојили 4.место у екипном пласману. Такође овом приликом МОРАМ да истакнем Стефана, који је као најмлађи члан заблистао и надам се да ће му ово бити само подстрек за даља такмичења и успехе на истим. – задовољно је рекао главни тренер КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 Тимски пласман 6 7 годjpg

            Оно што очекује Клуб јесте већ предстојећег викенда међународни турнир Астерикс КУП, на коме ће учествовати и екипа КБС Наисус-а. У зависности од финансија, а без обзира што се такмичење одржава у Нишу, Клуб ће покушати да наступи у што већем броју али се још увек не зна коначан списак.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61