Get Adobe Flash player

5 одличја на Отвореном првенству Шапца 2019

 

Шабац 0           Спортска хала „Зорка“ у Шапцу је у недељу (14.априла текуће године) окупила 700 такмичара из 65 клубова и 14 земаља – БиХ, Бугарска, Грчка, Данска, Италија, Луксембург, Мађарска, Малта, Немачка, Република Српска, Словенија, Хрватска, Црна Гора и домаћин Србија. Том приликом учешће је узео и КБС Наисус, чија је четворочлана екипа освојила 2 златне, 1 сребрну и 2 бронзане медаљу.

 

            - Поново је недостатак буџетских средстава Града Ниша, како су ове године определили мизерно мало без обзира на све успехе и активности које смо имали, утицао на квантитет екипе, која је учествовала на овогодишњем Отвореном првенству Шапца. КБС Наисус наставља са освајањем медаља како у формама, тако и у борбама. Град Шабац и истоимени клуб, на челу са г.Јованом Дедићем, традиционално је био више него одличан домаћин. 5 нових одличја са међународног турнира краси богату галерију Клуба и тиме настављамо да будемо међу најтрофенијим клубовима јужно од Београда, иако велика већина њих постоји доста дуже од нас (неки скоро и три пута дуже). – рекао је први човек КБС Наисус-а – г.Милан Анђелковић.

Шабац 1

            Екипу КБС Наисус-а овог пута су чинили:

  • Ташана Петровић – злато и бронза,
  • Јелена Стевановић – злато,
  • Никола Јоцић – сребро,
  • Урош Митровић – бронза.

        - Победом у полуфиналу над домаћим такмичарем – Стефаном Веселиновићем (ТК Шабац), тесним резултатом 6:5, нисам успео да елиминишем Петра Кантара (ТК Елит), кога сам на претходном такмичењу победио. Један од разлога јесте и чињеница што сам финалну борбу исувише дуго чекао, али то је спорт. Надам се да ћемо се већ на државном првенству (04.маја) у Београду поново укрстити копља, где ћу исправити ову грешку. – рекао је млађани Никола Јоцић са осмехом на лицу.

 

Шабац 2       - Иако ми је сребрна медаља измакла за само 0,01 у дисциплини форми, надокнадила сам златом у борбама где сам добила домаћу такмичарку - Ирис Срећковић (ТК Винер Чиви), и то са 22:8. Срећна сам због освојених медаља пошто сам успела да достигнем братов успех и надам се да ћу га убрзо и престићи. – рекла је задовољно Ташана Петровић – освајач златног и бронзаног одличја у Шапцу.

 

         - Поново део тима услед недостатка средстава није учествовао, недобијајући прилику да се такмичи и донесе још неко од одличја, то нисмо постигли још и већи резултат, што је директан утицај Града Ниша, који је ове године определио мизерно малу финансијску помоћ. И поред тога уздигнуте главе се враћамо у свој град доносећи 5 одличја – по два златна и бронзана, као и 1 сребрно. Јелена је нажалост изгубила у мечу за медаљу од освајачице турнира, која је била далеко виша те овог пута имала непрелазну предност. Ташана је могла да се окити и сребрном медаљом у формама, у чијој конкуренцији је Јелена била неприкосновена, али тренутак пада концентрације направио је ту нијансу која је била одлучујућа. – задовољно је рекао главни тренер КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 

            Оно што очекује Клуб јесте већ предстојећег викенда Лига Града Ниша у борбама, на коме ће учествовати и екипа КБС Наисус-а. Иако услед проблема са финансирањем још увек се не зна коначан број, Клуб ће покушати да наступи у што већем броју.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61