Get Adobe Flash player

15 медаља за КБС Наисус на Техничком првенству

 

1     Спортска хала „Визура“ на Новом Београду је у суботу (23.марта текуће године) окупила 162 такмичара из 18 клубова. Том приликом учешће је узео и КБС Наисус, чија је 9-очлана екипа освојила 10 златних и 5 бронзаних медаља.

 

            - Независно од могућности сведених на минимум и недостатак буџетских средстава Града Ниша, како су ове године определили мизерно мало без обзира на све успехе и активности које смо имали; КБС Наисус наставља са освајањем медаља и на државном првенству. Након успеха у Зрењанину минулог викенда, Нови Београд је био домаћин Техничког првенства Србије са кога се наш Клуб никад није вратио празних руку. Са нових 15 одличја, настављамо да будемо међу најтрофенијим клубовима јужно од Београда, иако велика већина њих постоји доста дуже од нас (неки скоро и три пута дуже). – рекао је први човек КБС Наисус-а – г.Милан Анђелковић.

 

            Екипу КБС Наисус-а овог пута су чинили:

  • Ташана Петровић – бронза,
  • Небојша Анђелковић – бронза,
  • Јелена Стевановић – злато,
  • Стеван Ивковић – злато,
  • Исидора Петровић – 1 злато и 1 бронза,
  • Лена Вељковић – 1 злато и 1 бронза,
  • Урош Митровић – 1 злато и 1 бронза,
  • Вук Спасојевић – 2 злата,
  • Маша Ничић – 3 злата.

4- Екипа КБС Наисус: Вук Спасојевић, Лена Вељковић, Маша Ничић, Јелена Стевановић, Ташана Петровић (испред), Небојша Анђелковић, Стеван Ивковић и Урош Митровић (иза) - 

 

 

     Јелена Стевановић је поновила успех из Зрењанина окитивши се златним одличјем у дисциплини форми и то А класи и тиме постала државни првак.

 

5    - Знала сам да ће се рад и труд на крају исплатити, иако је план тренинга био убрзан у односу на почетак године, имајући у виду померање државног првенства. За сада ми је ово најзначајнија медаља и потрудићу се да на сваком наредном такмичењу оправдам постигнути успех и тиме осигурам своје место у Техничкој репрезентацији, те кренем утабаном стазом својих тренера – Небојше и Уроша. – рекла је Јелена самоуверено.

 

    Поред Јелене, и остали део млађане екипе начинио је изванредан резултат, а најпре Вук Спасојевић и Маша Ничић.

 

     - Сви смо одрадили оно што смо се са тренером договорили и били један тим – трудили се на татамију да дамо максимум а поред њега да навијамо за онога ко ради. И Таша, и Лена и Исидора су биле супер, што показују освојене медаље. Ја сам задовољан успехом и потрудићу се да већ на наредном такмичењу будем у пару али овог пута са Јеленом у А класи, и тиме јуришамо заједно за можда неки од пехара. – рекао је млађани Вук – освајач две златне медаље

 

     Задовољство не крије ни Маша Ничић, која је сада била најуспешнији члан КБС Наисус-а на Техничком првенству:

 

    - Иако дуго тренирам, нисам имала пуно прилика да се такмичим ван Ниша, а самим тим ни на државним првенствима. Управо због тога ми је неизмерно драго да сам баш ја та која је освојила чак 3 златна одличја за наш Клуб те се надам да ћу моћи чешће да учествујем пошто је осећај феноменалан. – рекла је поносно Маша.

 

3- Женски део екипе: Исидора Петровић, Маша Ничић, Јелена Стевановић, Ташана Петровић и Лена Вељковић - 

 

 

     Поред златне медаље Стевана Ивковића, Урош Митровић је издоминирао у формама слободног стила али је успео да се окити и бронзаном медаљом у стандардним формама. Наиме, конкуренција (где је Урош био бронзани) свуда важи за најјачу. То је и овде случај, имајући у виду да су њих шесторица чланови ширег списка репрезентације и освајачи Балканских шампионата а њих тројица и учесници европских и светских првенстава. Међу њима најистакнутије место држи актуелни шампион Милош Петковић, вишеструки државни првак и освајач европских медаљабронзана на Европском првенству (Шпанија 2013.год.) и сребрна медаља на Европским универзитетским играма (Хрватска 2016.год.).

 

2- Екипа КБС Наисус на Техничком првенству Србије -

 

 

      - Како део тима услед недостатка средстава није учествовао, недобијајући прилику да се такмичи и донесе још неко од одличја, то нисмо постигли још и већи резултат, што је директан утицај Града Ниша, који је ове године определио мизерно малу финансијску помоћ. И поред тога уздигнуте главе се враћамо у свој град доносећи неколицину титула државних првака. Иако је релативно мали број такмичара укупно наступио на Техничком првенству, што је резултат рада како челника ТАС тако и челника Техничке репрезентације, то не умањује постигнути успех. Квалитет оних, који је изнедрила претходна екипа трофејних тренера репрезентације на челу са Љубишом Ракићем,  на високом је нивоу и освајајући било коју од медаља а камо ли титулу државног првака није ни мало лак посао. Управо сам из тог разлога презадовољан резултатом са намером да се у будућности макар понови ако не и увећа успех. Посебно морам да нагласим да је, поред финансија, на величину успеха утицало и померање државног првенства, али смо показали да су и те препреке премостиве. – задовољно је рекао главни тренер КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 

            Оно што очекује Клуб већ предстојећег викенда јесте Првенство Србије за кадете и сениоре, на коме ће екипа КБС Наисус-а бити малобројна услед проблема са финансирањем, али ни у ком случају нема предаје те се надамо добром резултату.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61