Get Adobe Flash player

4 златне и бронзана медаља за отварање 2019.

 

     Зрењанинска хала спортова „Кристална дворана“ је у суботу (16.марта текуће године) окупила без мало 650 такмичара из чак 12 земаља – БиХ, Бугарска, Грчка, Мађарска, Молдавија, Македонија, Република Српска, Словенија, Тунис, Црна Гора, и наравно Србија. Том приликом учешће је узео и КБС Наисус, чија је 5-очлана екипа освојила 4 златних и 1 бронзану медаљу.

 

ЗР 2019 2

 

            - Независно од могућности сведених на минимум и недостатак буџетских средстава Града Ниша, како су ове године определили мизерно мало без обзира на све успехе и активности које смо имали; КБС Наисус наставља са низањем успеха. Слободно могу да кажем да смо међу најтрофенијим клубовима јужно од Београда, иако велика већина њих постоји доста дуже од нас (неки скоро и три пута дуже). Успехом су наши такмичари започели и 2019.год., освојивши 5 медаља на међународном такмичењу !!! – рекао је први човек КБС Наисус-а – г.Милан Анђелковић.

 

ЗР 2019 1

- Екипа КБС Наисус-а у Зрењанину (с лева на десно): Урош Митровић, Исидора Петровић, Никола Јоцић, Јелена Стевановић, Стеван Ивковић и Небојша Анђелковић ( у позадини) - 

 

 

            Екипу КБС Наисус-а овог пута су чинили:

  • Исидора Петровић – пионир до 30кг – 1.место,
  • Јелена Стевановић – пионир у формама – 1.место,
  • Никола Јоцић – пионир до 27кг – 1.место,
  • Стеван Ивковић – сениор у формама – 1.место,
  • Урош Митровић – сениор у формама – 3.место.

Најмлађи члан екипе на овом такмичењу био је Никола Јоцић и том приликом рекао:

 

     - Иако ми је ово ПРВО такмичење у животу и ни мало лако такмичење, некако сам осећао самопоуздање на татамију, подржан саветима тренера. Први меч сам добио резултатом 7:3 Артура Остафа (ТК Сипјин) из Молдавије а затим и Петра Кантара (ТК Елит) из Инђије са 16:11. У финалу сам се састао са Стефаном Веселиновићем (ТК Шабац) и такву енергију и полет осетио да је дошло до прекида већ почетком друге рунде резултатом 21:0 !!! Веома сам срећан због успеха који сам постигао а посебно што ми је ово прва медаља !!! – са поносом је рекао млађани Никола.

 

     И женски део екипе је заблистао пошто се Јелена Стевановић окитила златним одличјем у дисциплини форми и то А класи, што је веома добра увертира за предстојеће Техничко првенство Србије (23.март). Поред Јелене злато је засијало и на грудима Исидоре Петровић.

 

     - Веома сам нервозно ушла у финални меч а да ни сама не знам због чега. Вероватно да ме понела атмосфера великог такмичења а и то да се ради о страној такмичарки. Међутим, како је меч доживљавао свој епилог притисак је бивао све мањи те сам на крају, такмичарку из Мађарске – Јазмин Жабо (ТК Алиска), добила резултатом 18:3, и тиме извојевала златно одличје. – рекла је озбиљна Исидора.

 

    Сениорска екипа је само условно речено имала половичан резултат, имајући у виду да се поред златне медаље Стевана Ивковића, нашло бронзано одличје Уроша Митровића.

 

      - Како део тима услед недостатка средстава није учествовао, недобијајући прилику да се такмичи и донесе још неко од одличја, то нисмо постигли још и већи резултат, што је директан утицај Града Ниша, који је ове године определио мизерно малу финансијску помоћ. И поред тога уздигнуте главе се враћамо у свој град доносећи скоро све златне медаље. Узевши у обзир квалитет конкуренције у Урошевој категорији, не постоји незадовољсто иако оставља места за поправку и самим тим боље котирање. Ово такмичење је дефинитивно обележио дебитантски наступ млађаног Николе, који је из меча у меч бивао све бољи, наговештавајући да је ово само почетак његове спортске каријере. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 

ЗР 2019 3ЗР 2019 4

 

                         -      

 

            Поред успешног наступа на већ сад традиционалном Отвореном првенству Зрењанина, део екипе дан касније (17.марта) био је активни учесник тренинга техничке репрезентације. Поред, до сада јединог репрезентативца Техничке репрезентације Србије из Ниша – Уроша Митровића, Ниш је добио још једну младу наду – Јелену Стевановић, која је кренула стопама како тренера тако и горе поменутог нишког репрезентативца. Остаје нада да ће искористити искуство које има у Клубу и учинити исти још трофејнијим.

 

 

Тех.реп. 17.03.2019- Окупљање ширег састава Техничке репрезентације Србије - 

 

 

            Оно што очекује Клуб већ предстојећег викенда јесте Техничко првенство Србије, које је пре неколико дана померено са 18.маја на 23.март, и тиме пореметило тренажни процес. Надамо се да та чињеница неће толико негативно утицати на резултат КБС Наисус-а.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61