Get Adobe Flash player

12 медаља на Астерикс КУП-у 2018

 

            Нишка хала "Чаир" угостила је преко 1.100 такмичара из преко 110 клубова из 11 земаља (поред земље домаћина Србије, учешће су узели и Реублика Српска, Црна Гора, Македонија, БиХ, Словенија, Грчка, Бугарска, Румунија, Молдавија и Албанија). У оквиру поменутог броја, нашли су се и такмичари КБС Наисус-а, а тим су чинили:

 

            - Вук Спасојевић – 5.место,

            - Милија Мишић – 5.место,

- Јелена Стевановић - 2 златне и 1 сребрна медаља,

            - Вук Цветановић - 1 златна и 1 бронзана медаља,

            - Ђорђе Петковић - 1 златна медаља,

            - Исидора Петровић - 1 златна медаља,

            - Маша Ничић - 1 сребрна медаља,

- Василије Врећић - 1 сребрна медаља,

- Стеван Ивковић - 1 златна медаља,

- Урош Митровић - 1 златна и 1 сребрна медаља.

 

Asteriks 2018

- Радојица Митровић, Небојша Анђелковић, Урош Митровић, Ђорђе Петковић, Јелена Стевановић, Исидора Петровић, Александар Каличанин, Стеван Ивковић - 

(део екипе КБС Наисус)

 

            - Успехе настављамо да нижемо, без обзира што по онима који су буџет Града Ниша делили нисмо заслужилисвојим активностима. Мало који спорт можеда се похвали оваквим одазивом такмичара, као теквондо овог пута, али и Град Ниш као домаћин. По квалитету и квантитету једно је од два такмичења у Србији али шире, те тиме и успех такмичара представља прави подвиг. Мало треме и спортске среће, али рекао бих више неискуство млађаних такмичара, коштало је Милију Мишића и Вука Спасојевића медаље, а друге и најсјајнијег одличја. Међутим и поред поменутог, задовољан сам постигнутим, што представља огромно искуство за све њих. - рекао је главни тренер КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 

            Након освојених одличја, коментар је дао и Ђорђе Петковић:

 

            - И поред моје жеље и напора који сам уложио, ипак још увек не могу да верујем да сам освојио златну медаљу. Оно што морам да истакнем јесу моји противници и то Јован Камчев (Анастасов теквондо академија – Македонија), кога тренира пионир македонског теквондоа, а затим и Никола Гајић (ТК Јопа – Р.Српска), кога тренира некадашњи репрезентативац а сада функционер њиховог савеза. У финалу сам победио Алена Пешића (ТК Арес из Ниша), што ми је такође драго јер је далеко дуже од мене у теквондоу – неких 4-5 година. Управо све ове победе су ме котирале као најбољег кадета на овогодишњем Астерикс КУП-у у својој класи. У припреми, поред рада на тренинзима, помогло ми је и учешће на претходним такмичењима како Лига Града Ниша тако и Отворена првенства Шапца и Зрењанина. - с поносом каже Ђорђе – освајач златног одличја.

 

            Нескривену радост показује и Јелена Стевановић, која је освојила 2 златне и 1 сребрну медаљу.

 

            - Пресрећна сам што се труд и рад исплатио, иако остаје жал за још једним златним одличјем. Након освајања златних медаља у формама, прошло је сигурно 4-5 сати док није дошао ред на моје борбе. Успела сам и за улазак у финале да победим Ену Марковић (ТК Колосеум из Панчева) и то са 21:10, али је умор учинио своје као и чињеница да је бугарска такмичарка далеко искуснија била од мене, па се Викториа Николова (ТК Кондор 2000 из Софије) домогла насјајнијег одличја. Оно што ме радује јесте чињеница да ћу већ на следећем такмичењу, које је у организацији њеног клуба, имати прилику да јој се реванширам. - рекла је уз осмех Јелена – освајачица три одличја.

 

            Оно што очекује Клуб у наредном периоду јесте Кондор КУП (16.јуна) у Софији (Бугарска), које ће такође да буде веома квалитетно такмичење. Како су могућности сведене на минимум пошто ове године од буџетских средстава Града Ниша Клуб неће имати икакву помоћ, без обзира на све успехе и активности које имамо, морали смо да Отворено првенство Аустрије прескочимо. Такође, овом приликом морам да се захвалим и на помоћи Градској општини Медијана, услед чега ћемо моћи да одемо пут Бугарске и тамо бранимо боје свога Града и Србије. – завршио је главни тренер КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61