Get Adobe Flash player

13 медаља на Првенству Србије за КБС Наисус

 

            Спортска хала "Визура" на Новом Београду угостила је преко 250 такмичара из 27 клубова (од чега је нешто преко 30 такмичара учествовало на Парапрвенству Србије). У оквиру поменутог броја, нашли су се и такмичари КБС Наисус-а, а тим су чинили:

 

            - Јелена Стевановић - 1 златна и 1 сребрна медаља,

            - Вук Цветановић - 1 златна и 1 бронзана медаља,

            - Ђорђе Петковић - 1 златна медаља,

            - Небојша Анђелковић - 2 бронзане медаље,

- Урош Митровић - 1 сребрна и 1 бронзана медаља,

            - Стеван Ивковић - 2 златне медаље,

            - Кристина Петровић - 2 златне медаље.

 

 ТПС 1

- Урош Митровић, Јелена Стевановић, Вук Цветановић, Ђорђе Петковић, Стеван Ивковић и Небојша Анђелковић -

(недостаје Кристина Петровић на слици)

 

            - Задовољан сам успехом својих такмичара, како млађих (који су веома бројну конкуренцију, а посебно Јелена, Вук и Ђорђе) тако и старијих, чији су противници били искуснији; а нарочито имајући у виду конкуренцију, али и катастрофалне услове. Мале спортска хала била је неадекватна за ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО као и квантитет присутних, како такмичара и тренера, тако и публике. Управо је та чињеница утицала и на температуру и влажност ваздуха те је такмичарима отежало приказивање свог максимума. Али оно што је поражавајуће по такмичаре јесте суђење, које је (мало је рећи) било ужасно. То није зачуђујуће ако се узме у обзир тренутна ситуација у савезу, али посебно у техничкој дисциплини теквондоа, коју на све начине покушавају да деградирајусмењујући почетком 2017.год. трофејне тренере репрезентације и доводећи нешколоване и без резултата особе, опструирајући рад судијске комисије за форме, неодржавање лиценцних семинара претходних 2 године, укидајући техничке дисциплине, и др. - рекао је главни тренер КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 

            Након освојених одличја, коментар је дао и Стеван Ивковић:

 

            - Веома сам задовољан успехом који сам постигао, иако остаје жал за још којим златним одличјем у дисциплинама које је Техничка комисија избацила. Надам се да је то само тренутна ситуација јер шареноликост теквондо спорта ме је и привукла у првом моменту, а био сам одушевљен чињеницом да могу и да се такмичим у тим дисциплинама. И не могу да не поменем да ми је у припреми, поред рада на тренинзима, помогло и учешће на такмичењима у организацији нашег клуба а то је Лига Града Ниша. - с поносом каже Стеван – освајач два златна одличја.

 

            Нескривену радост показује и повратница Кристина Петровић, која је као млада мама успела да и поред обавеза око једногодишње ћеркице, долази на тренинге па и оде на такмичење.

 

            - Пресрећна сам што се труд и рад исплатио, а посебно што је прошло пар година од мог последњег такмичења. Иако сам дала све од себе нисам се надала овако великом успеху. Нарочито услед чињенице да сам морала да се додатно сконцетришем јер су ми мисли све време преокупиране мојом девојчицом. - рекла је уз осмех Кристина – двострука првакиња Србије.

 

            Оно што очекује Клуб у наредном периоду јесте Астерикс КУП (26.маја), које је прерасло у једно од најквалитетнијих такмичења не само у Србији већ и на Балкану. Такође, а у зависности од могућности, учешће ће се узети и на такмичењима уАустрији – Отворено првенство Аустрије (02.-03.јуна) и Бугарској – Кондор Опен (16.јуна). Могућности су сведене на минимум пошто ове године од буџетских средстава Града Ниша Клуб неће имати икакву помоћ, без обзира на све успехе и активности које имамо.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61