Get Adobe Flash player

Ђорђе двоструки шампион

 

            Спортска хала „Зорка“ у Шапцу, далеко познатија по рукомету и РК Металопластици (некадашњем освајачу КУП-а европских шампиона и вишеструком државном прваку још у бившој СФРЈ) окупила преко 560 такмичара из 55 клубова из целе Србије као и још 4 земаља (Републике Српске, Црне Горе, БиХ и Хрватске). Екипа КБС Наисус-а на овом престижном међународном турниру успела је да се окити са само 3 медаље.

 

6.sabac open            - Шесто по реду Отворено првенство Шапца заиста представља такмичење у Србији које се не сме заобићи и једну част учествовати, бити део турнира али и освојити неку од награда. Овог пута двочлана екипа (Урош Митровић и Ђорђе Петковић) бранила је боје клуба а на челу са мојом маленкошћу. Претходни период препун здравствених проблема није заобишао ни Уроша, што се одразило и на резултат, а услед мањка тренинга, па је морао да се задовољи другим местом. Међутим млађани Ђорђе је показао да се труд и рад исплати као и обећање дато након Отвореног првенства Зрењанина. Нажалост за наш клуб, имајући у виду здравствени билтен осталих такмичара али и непрепознавање нашег Клуба од стране Града Ниша те самим тим финансијских потешкоћа, нисмо отишли у већем броју. Управо из тог разлога екипи се нису придружили Јелене Стевановић, Вук Спасојевић, Вук Цветановић, Василије Врећић, Милија Мишић, Илија Јовановић, као ни шампион Србије Исидора Петровић. Надамо се да ће у наредном периоду да Град ипак макар мало има слуха за наше шампионе. – рекао је Небојша Анђелковић - главни тренер КБС Наисус-а.

 

Успех и срећу услед истог, није могао да сакрије млађани Ђорђе, који је понео титулу двоструког шампиона Отвореног првенства Шапца:

 

viber image- Више сам него задовољан својим наступом а посебно имајући у виду да се ради о међународном такмичењу и то мом тек другом по реду. Након освајања златног одличја у формама, дуго сам чекао на своје мечеве. Полуфинални меч против Петра Кукића (ТК Сирмиум из Сремске Митровице), био је тек у касним послеподневним часовима, али сам ипак остао прибран те га добио са 22:12. У финалу сам се састао са нишким такмичарем Александром Малбашом (ТК Астерикс) те га убедљиво победио са 19:8, и тиме освојио златну медаљу и у борбама. До краја ове сезоне очекује ме још пар такмичења и надам се да ћу поновити овако добре резултате. – рекао је самоуверено Ђорђе Петковић, двоструки шампион Отвореног првенства Шапца.

 

- Поред такмичења у Шапцу, у Бугарској је истог дана наступио Вук Манић и тамо освојио бронзано одличје, где је након феноменалне победе над Sasho Georgiev (TC Sung Ri Atlantik) од 25:15, ипак изгубио од Martin Simenonov (TC Turbo), који је проглашен за најбољег пионира након освајања златне медаље. КБС Наисус очекује 2.коло Лиге Града Ниша већ 28.априла, као увертира и провера пред Астерикс КУП (26.маја), али и Техничко првенство Србије за које се још увек не зна тачан датум одрђавања. Имајући у виду да Град Ниш НИЈЕ САГЛЕДАО НАШ КЛУБ У ДОДЕЛИ ГРАДСКОГ БУЏЕТА, без обзира на наше резултате и активности, то ће ова чињеница поново утицати на бројност екипе, што је био случај и овог пута. – завршио је Небојша Анђелковић, главни тренер КБС Наисус.

 

Вук и Бугарин

- Вук Манић заједно са тренером бугарског ТК Кондор 2000 г.Дечев -

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61