Get Adobe Flash player

Припреме ТК Бањица у Нишу

  

            Најактивнијих нишки теквондо клубови угостили су Теквондо клуб Бањица из Београда, предвођени некадашњим шампионом Југославије и тренером репрезентације – Небојшом Ракић (4.ДАН). Своје дугогодишње искуство већ годинама преноси на млађе генерације са којима има успеха те не мало пута осваја и пехаре у свеукупном пласману.

 

            - Искористили смо временски период када наши такмичари немају школских обавеза те у договору са челницима пријатељских клубова организовали припреме у Нишу. Управо овакав начин рада, а поред редовних тренинга које одржавамо у својим просторијама, допринеће да наши такмичари размене искуства те на државним првенствима покажу свој максимум. – рекла је Данијела Ракић, председник ТК Бањица, а у чему се сложио и главни тренер поменуте екипе – Небојша Ракић.

 

            Припреме су садржале преподневне тренинге на отвореном простору у Нишкој Бањи, где су стазе здравља својом конфигурацијом у многоме помогле при побољшању брзине, снаге, издржљивости, и сл.; што и јесте био циљ при избору места за тренинг.

 

            - Одређени како такмичари тако и тренери боравили су у немачком Синделфингену услед учешћа на 1.Европском президент КУПза децу (03.-04.фебруар), а поред осталих и наш Вук Манић, који је нажалост због недостатка искуства изгубио од касније трећепласираног Mpetsikas Mixalis(Грчка). Управо је ова околност утицала на каснији долазак екипе из Београда, као и мало краћи боравак од планираног. Упркос поменутом, њихово време проведено у Нишу искоришћено је максимално квалитетно те поред јутарњих тренинга и повременог одласка на базен, организован је свакодневни тренинг у неком од нишких клубова. Такмичарску екипу ТК Бањице угостили су у својим клубовима ТК Арес, ТК Астерикс, ТК Дае Хан, ТК Филип-Ниш, као и КБС Наисус без чијих чланова није могао да прође нити један тренннг. – рекао је главни тренер КБС Насус-а – Небојша Анђелковић.

 

            Иако је било речи да се пар клубова из Македоније прикључе на пар тренинга у просторијама ТК Астерикс, ипак су се ти планови изјаловили. И поред тога осећа се задовољство и код такмичара и код тренера, те остаје нада да ће се учесталити и ускоро поновити овакав начин рада, што ће поспешити рад и обогатити искуство такмичара и тиме утицати на резултате на предстојећим државним првенствима.

 

            - Уколико здравствени билтен такмичара дозволи, али и финансијска могућност, већ колико наредног викенда (17.фебруар) ће се опробати кадети и јуниори на Првенству Србије у Београду. Надамо се да ће и КБС Наисус учествовати и вратити неку медаљу са поменутог државног првенства. – завршио је Милан Анђелковић, први човек КБС Наисус-а.

 

Слике са припрема

 

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61