Get Adobe Flash player

КБС Наисус у Зрењанину освојио 14 медаља

 

             Кристална дворана у Зрењанину окупила је по осми пут екипе, како из Србије тако и из (углавном) околних земаља. Овом приликом учешће је узело без мало 550 такмичара из 50 клубова и 10 земаља (поред Србије као домаћина, пријављене су екипе из БиХ, Бугарске, Ирака, Македоније, Републике Српске, Румуније, Словеније, Хрватске и Црне Горе). Четворочлана екипа КБС Наисус-а на овом престижном такмичењу успела је да се окити са чак 14 медаља - 4 златних, 8 сребрних и 2 бронзане.

  

            - Зрењанин је константно одличан домаћин, што се показало и ове године, имајући у виду одржавање броја такмичара и земаља учесница. КБС Наисус је учешћем својих такмичара дао скроман допринос у квантитативном погледу али зато квалитет истих није мањкао. Иако је екипи фалило и мало спортске среће у постизању још бољих резултата, задовољан сам постигнутим успехом, нарочито што представља први овогодишњи успех крунисан медаљама. – рекао је Небојша Анђелковић - главни тренер КБС Наисус-а.

 

             Екипа КБС Наисус-а која је у Ниш донела међународне медаље била је у следећем саставу:

  

 

-  Урош Митровић – 2 сребрне медаље,

 

-  Ђорђе Петковић – 1 златна, 1 сребрна и 2 бронзане медаље,

 

-  Вук Манић – 1 златна и 3 сребрне медаље,

 

-  Јелена Стевановић – 2 златне и 2 сребрне медаље.

 

зрењанин 2018 

- Екипа КБС Наисус-а на 8.Отвореном првенству Зрењанина (Урош Митровић, Вук Манић, Јелена Стевановић и Ђорђе Петковић) предвођена Небојшом Анђелковићем - 

 

Урош се окитио првим сениорским медаљама и опробао у најјачој категорији, раме уз раме са најбољима (нерачунајући тренутно најбољег сениора - Милоша Петковића, који се овог пута није пријавио). Освојена одличја су прави показатељ и увертира за предстојећа државна првенства. Такође је фалила нијанса концентрације млађаном Вуку да се домогне злата, али је и ово успех имајући у виду да је у старијој конкуренцији од ове године, да је претходно добио два противника. 

 

- Како иза себе имам тек неколико одрађених турнира, ово представља велико искуство за које се искрено надам да ће бити само одскочна даска за нека наредна такмичења. Напоменуо бих да је и трема учинила своје али обећавам да то неће бити случај у будућности. – са осмехом је пренео своје импресије Ђорђе Петковић. 

 

Највише успеха имала је Јелена, која је успела да освоји по два златна и сребна одличја:

 

- Срећна сам што сам успела да се домогнем 4 одличја и то на међународном такмичењу. Иако сам претходно у техничким дисциплинама већ освојила медаље, ипак ми није било свеједно у борбама које су ме чекале. Оно што бих истакла јесте победа у полуфиналу над Нином Бојовић (ТК Дурмитор – Црна Гора) од 5:4, што говори о квалитету саме противнице. У финалу сам се састала са Таром Хорват (ТК Бистра – Хрватска), која је у другом полуфиналу победила Андреу Стајковић (КБВ Маг – Београд) са чак 15:4. Управо далеко веће искуство Таре је пресудило да она освоји злато овог пута али се надам да ћемо се још сретати те да ћу се реванширати и бити боља од ње на неком следећем такмичењу. – рекла је самоуверено Јелена Стевановић.

 

- Након Отвореног првенства Зрењанина, КБС Наисус очекује Лига Града Ниша већ 10.марта и то у коорганизацији са ТК Арес-ом, пошто ће се поред техничких радити и олимпијска дисциплина односно борбе. Такође се мора напоменути да ће се по први пут, не само у Нишу већ и у Србији, наћи и дисциплина разбијања, чији је иницијатор први човек ТК Дае Хан-а – Дејан Анђелковић. Поред поменутог а у оквиру исте организације, на иницијативу КБС Наисус организоваће се и Полетарац КУП за сву заинтересовану децу од 3 до 5,5 година, како би им први кораци били спортски и да на том путу остану до краја својих живота. – завршио је главни организатор Лиге – Небојша Анђелковић.

 

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61