Get Adobe Flash player

КБС Наисус освојио 70 медаља на Лиги Града Ниша

 

            Спортска хала основне школе „Мика Антић“ у Нишу окупила је и ове године нишке клубове на такмичењу под назвом Лига Града Ниша, окупивши притом осам клубова и око 130 такмичара.

 

            - Са великим задовољством смо у хали ОШ „Мика Антић“ угостили младе наде нашег теквондоа, који су жељни доказивања и победа. Како је циљ Лиге да се теквондо омасови и изнедри нове шампионе, то смо наставили са њеном организацијом у нади да ће се тренд раста броја такмичара наставити. Прошле године окупили смо стотинак такмичара, да би ове у 1.колу имали око 130. Како нас очекује државно првенство за пионире и сениоре у Београду 31.марта, то ово такмичење представља веома велико искуство за учеснике али и увертиру за освајање титула шампиона Србије. Оно што још радује јесте чињеница да сам као организатор обезбедио електронску опрему, за шта смо веома захвални ТК Бањица из Београда, те су наша деца могла да осете део тактике која је актуелна у данашњем теквондоу. – рекао је један од организатора Лиге – Миодраг Јовановић.

 

            Осмех на лицу свих присутних измамила је најмлађа учесница – Ирина Анђелковић (3 године), која је освојила своју прву и то златну медаљу те након тога и „дала интервју“ за локалну ТВ Зона плус.

 

Ирина

- Ирина Анђелковић (најмлађи учесник) у наручју Небојше Анђелковића (главног организатора) - 

 

- Након Отвореног првенства Зрењанина, КБС Наисус је организовао и учествовао на Лиги Града Ниша, која је била одрађена у коорганизацији са ТК Арес-ом, пошто се поред техничких радила и олимпијска дисциплина односно борбе. Такође се мора напоменути да ће се по први пут, не само у Нишу већ и у Србији, наћи и дисциплина разбијања, чији је иницијатор први човек ТК Дае Хан-а – Дејан Анђелковић. Поред поменутог, а у оквиру исте организације, на иницијативу КБС Наисус организовао се и Полетарац КУП за сву заинтересовану децу од 3 до 5,5 година, како би им први кораци били спортски и да на том путу остану до краја својих живота. Било је прелепо за видети најмлађе малишане како хитају ка својим првим одличјима. Веома сам задовољан и постигнутим успехом свога клуба и честитам свим освајачима медаља, са надом да ћемо се и наредном приликом дружити и освајати медаље, али и бити одскочна даска за оне значајније резултате – регионалне, државне али и међународне. Ко зна можда се управо међу овом децом налази будући европски, светски или олимпијски шампион. Управо из горе наведених разлога, желео бих да се захвалим Секретаријату за омладину и спорт Града Ниша, који нам је изашао у сусрет обезбедивши спортку халу, као и покровитељу такмичења а то је Спортски савез Ниша, али и ТВ Зона плус и водитељу емисије Зона спорта – Горану Станковићу, на помоћи у афирмацији како спорта тако и Лиге Града Ниша. – завршио је главни организатор Лиге – Небојша Анђелковић.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61