Get Adobe Flash player

33 медаља у 3.колу за КБС Наисус

 

            Наиме, у нишкој хали ОШ "Мика Антић" на територији ГО Пантелеј одржано је 3.коло Лиге Града Ниша у техничким дисциплинама, које се организује на локалном нивоу од прошле године.

 

TkwdMikaAntic  1364

            - У циљу афирмације теквондо спорта односно вештине, у организацији КБС Наисус, покренута је Лига Града Ниша. Прошлогодишња два кола била су само увертира за овогодишњу организацију, односно наставак промоције теквондо спорта у Нишу. Циљ јесте да се на целој територији Ниша организује Лига али превасходно на оним општинама где или нема организованог бављења теквондо спортом или слабије него ли на другим општинама. Из тог разлога је и одабрана Градска општина Пантелеј, која је и имала слуха те помогла организацију 2. и 3.кола Лиге. Овим путем се још једном захваљујемо а посебно заменику председника ГО Пантелеј - Александру Милосављевићу и председнику комисије за спорт - Миљану Хаџовићу, који су својим присуством увеличали такмичење. - рекао је Небојша Анђелковић, главни протагониста Лиге Града Ниша.

 

            "Препреке" у смислу краја школске године и школских екскурзија, полагања за ученичка звања и препуног такмичарског календара, нису негативно утицале на квантитет такмичења. Управо та чињеница и радује, имајући у виду присуство општинских челника, који су том приликом поздравили присутне (а посебно најмлађе) те изразили наду да ће овај вид такмичења прерасти у традиционалну манифестацију и испунити свој циљ. Услед помоћи ГО Пантелеј, организатор је решио да за 3.коло Лиге Града Ниша ником од учесника не наплати котизацију, што су највише искористили ТК Арес и ТК Дае Хан. ТК Арес је освојио 9 златних, 2 сребрна и 3 бронзаних, док се ТК Дае Хан окитио са 6 златних и по 4 сребрна и бронзана одличја.

 

TkwdMikaAntic  706     TkwdMikaAntic  754

 

            Један од стандардних учесника био је и нишки репрезентативац - Урош Митровић, који је и овог пута бриљирао освојивши чак 4 златна одличја.

 

            - Након такмичења у Карловцу и освојене 1 златне и 1 сребрне медаље, 3.коло Лиге за мене представља тренинг такмичење пошто ме предстојећег викенда (17.-18.јун) очекује Отворено првенство Аустрије у Бечу. Престоница Аустрије из године у годину окупља све већи број такмичара од којих је већина већ учествовала на европским и светским првенствима а неки од њих су и вишегодишњи репрезентативци својих земаља. Управо из тог разлога овај турнир представља круну овог полугодишта у мом раду, пошто нажалост нисам био уврштен у тим који је учествовао на Светском првенству на плажи (као новитету у теквондо спорту) и Европском првенству, одржаних на Родосу (Грчка) од 05. до 08.маја текуће године. Поред оних који су направили до сада највећи резултат у формама за Србију а разрешени су функција након најбољег резултата, постоји још неко ко вреднује мој труд и залагање. Реч је о селектору Бугарске репрезентације - Christo Varbanov, који је изразио жељу да наступим у јуниорском тиму на поменутом такмичењу. То је велика част за мене и доказ да је учињена грешка од стране новопостављених челника Техничке репрезентације Србије тиме што сам изостављен са списка, иако сам у 2017.год. учествовао на чак 9 такмичења и освојио 13 медаља - 8 златних, и по 2 сребрне и бронзане. - рекао је млађани Урош Митровић - актуелни троструки шампион Балкана.

 

            Иако само Урош путује за Аустрију, остаје нада да ће поред до сада освојених медаља, још која се наћи у ризници КБС Наисус-а, чиме би се крунисала ова полусезона и начинила више него одлична увертира за предстојећа такмичења у другом делу сезоне.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61