Get Adobe Flash player

2 медаље за КБС Наисус на јубиларном Отвореном првенству Карловца

 

KA 2017            Наиме, у граду на четири река - Карловцу (Хрватска), пре 50 година почео је са радом Теквондо клуб "Карловац", кога је иницирао један од пионира теквондоа у овом делу Европе - г.Никола Печко (нажалост покојни), прво као секцију Карате клуба "Ката". У првој постави, која је кренула пут теквондоа, нашао се и садашњи председник поменутог клуба - г.Мирослав Брежан, дугогодишњи репрезентативац СФРЈ и Хрватске. За звање 8.ДАН и епитет Гранд Мастера г.Брежан полаже у Сеулу (Ј.Кореја) 2008.год., да би 2009.год. био примљен у Кућу славних, а разлог је успешан рад и афирмација теквондоа на овом поднебљу.

 

            - Један од начина презентовања и промовисања теквондо спорта јесу и такмичења попут Отвореног првенства Карловца, које је и овог пута привукао велики број како такмичара тако и земаља. Овогодишњи турнир окупио је преко 900 такмичара из 17 земаља - Аустрија, БиХ, Црна Гора, Чешка, Италија, Кореја, Луксембург, Мађарска, Немачка, Румунија, Словачка, Словенија, Србија, Шпанија, Швајцарска, Велика Британија, и домаћин Хрватска. 90 екипа и 145 тренера борило се на 11 борилишта на којима је правду делило 45 судија. Надамо се да ће наредне године ова манифестација примити још и већи број теквондо пријатеља него што је до сада било. - рекао је г.Брежан - главни организатор Отвореног првенства Карловца.

 

Brezan 1 Brezan 2

 - Мирослав Брежан - лево са Фрањом Прот а десно на Церемонији Куће славних -

            Једна од малобројних екипа из Србијеједина из Ниша и јужне Србије) била је и КБС Наисус, која је поново имала пех са бројем такмичара те се пут Карловца упутио једино Урош Митровић.

 

            - Задовољан сам успехом који сам постигао у Карловцу - 1 златна и 1 сребрна медаља, јер конкуренција ни мало није била лака а температура у хали је расла из минута у минут, што је отежавало услове за такмичење. Веома добро припремљени конкуренти нису ми дозволили да се, након пређене полуфиналне рунде, окитим и другим златним одличјем, пошто сам у слободном стилу претходно освојио најсјајнију медаљу. Иако се, након постављања новог тренера Техничке репрезентације Србије, укида бодовање такмичења и самим тим рангирање на основу успеха на истим, остаје ми сатисфакција и још један доказ да сам са пуним правом позиван на окупљања репрезентативног тима и био члан исте, која је до сада направила највеће успехе у формама. - рекао је млађани Урош Митровић - актуелни троструки шампион Балкана.

 

Urke - KO 2017

- Урош Митровић - церемонија доделе медаља -  

 

            Само један викенд паузе од такмичарских успеха следи а затим КБС Наисус очекује 3.коло Лиге Града Ниша, чији је и организатор. Поменуто 3.коло одржаће се поново на територији Градске Општине Пантелеј, која је нашла разумевања и помогла ово такмичење.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61