Get Adobe Flash player

КБС Наисус успешан на Трофеју Београда и Астерикс КУП-у

 

            Наиме, у београдској хали " Вождовац" на Бањици, по 18. пут одржан је међународни турнир под именом Трофеј Београда, који је овом приликом окупио преко 350 такмичара из 5 земаља. Најбољи тим у екипном пласману био је ТК "Бањица", предвођени Небојшом и Данијелом Ракић, који већ дужи период имају завидне резултате у млађим категоријама.

 

            - Задовољан сам одазивом на овогодишњем Трофеју Београда, а посебно имајући у виду да скоро да нема земље у региону да истог дана, викенда није имала организовано такмичење - Приједор КУП (Република Српска), Суседградсокол Опен (Хрватска), национална првенства у Бугарској и Мађарској, итд. Такође радује и чињеница да су свечаном отварању присуствовали Зоран Јовановић (градски секретар за спорт), Влада Крстивојевић (председник Спортског савеза Београда), Милан Тодић (испред Општине Вождовац), као и Драган Животић (директор спортског центра Вождовац) и Зоран Ћендић (генерални секретар Теквондо асоцијације Србије). То представља још једну од потврда да Београдски теквондо савез, не само да је признат међу поменутим институцијама, већ и саме институције заједно са њиховим челницима сматрају БТС као јединог правог партнера на нивоу Београда у теквондо спорту. Такође, плакете у знак захвалности а за афирмацију теквондо спорта добили су: Јован Дедић, Светозар Познановић, Жељко Катарић, Шејн Маглић као и новинар СОС канала - Бојан Павловић. Иако је упућен позив и очекивало се да овој церемонији присуствује и Милица Мандић (олимпијска шампионка и новоизабрана чланица Извршног одбора Олимпијског комитета Србије), нажалост били смо ускраћени за њено присуство. - рекао је председник Београдског теквондо савеза - проф. др Еминовић.

 

trofej bg 2017

- Свечано отварање 18.Трофеја Београда и добитници плакета -

(репортажа на СОС каналу)

 

            Пут Београда кренула је веома малобројна екипа КБС Наисус-а а услед здравственог стања једних односно школских екскурзија других такмичара. Млађани Вук Цветановић овом приликом освојио је бронзану док је Урош Митровић освојио сребрну медаљу, изгубивши златно одличје за делић поена од актуелног првака Србије Немање Јанковића (ТК "Империум" из Земуна).

 

            Да за КБС Наисус нема одмора што се такмичења и освајања медаља тиче, говори у прилог и чињеница да недељу дана након Трофеја Београда учествује на Астерикс КУП (20.маја у Нишу). Нишка хала Чаир угостила је досад невиђени број теквондиста - без мало 800 такмичара из 10 земаља. Поред такмичара свечаној церемонији отварања присуствовали су и: Бранислав Качар (члан Градског већа Ниша задужен за спорт), проф. др Срђан Јовковић (члан Већа ГО Медијана), Илија Крстић (директор турнира), Драган Првуловић (координатор Спортског центра Чаир), Зоран Ћендић (генерални секретар Теквондо асоцијације Србије), којима су уручене плакете за промоцију теквондоа у Нишу.

 

            - И овом приликом нажалост услед здравственог билтена такмичара, нисмо изашли са свим  такмичарима који су били у плану да се окушају на овом такмичењу те су боје клуба бранили: Јелена Стевановић, Павле Живковић, Милутин Станковић, предвођени већ искусним Урошем Митровићем. Пионири су се такмичили и у борбама, где је једину медаљу освојио Милутин и то бронзану, док остаје жал за проласком макар у наредно коло за Јелену и Павла, где посебно морам похвалити борбеност Павла. Далеко искуснији бугарски такмичар Борис Еленков (ТК "Кондор 2000")  успео је да искористи неискуство Павла и добије резултатом 13:8. Међутим, поред борби такмичење се одржало и у формама, где су наши такмичари били далеко успешнији. Том приликом Јелена осваја 2 златне и 1 сребрну медаљу, Милутин 2 сребрне а Павле 2 златне. Нишки репрезентативац Урош окитио се са два златна одличја, реванширавши се Немањи Јанковићу за Трофеј Београда, и тиме оставио иза себе актуелног шампиона Србије. У екипном пласману смо ипак остали без пехара, који нам је измакао за 5 поена, те са 41 поеном заузели 4.место. То значи да нам је била потребна само једна златна медаља и пехар би био наш, јер је ТК Астерикс имао 45 а бугарски TK Fire-Sofia 50 поена, док је ТК Елемир освојио недостижних 97. - рекао је главни тренер КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 

Asteriks 2017 - 1Asteriks 2017 - 2

 - малобројна екипа КБС Наисус-а -                             - Павле у акцији -

 

            И поред утицаја "великих клубова и тренера" (који се и дан данас срамно наставља), којим су учинили СВЕ да направе негативну рекламу за 2.Астерикс КУП, што је резултирало одустајањем 250 такмичара из Грчке, ипак су СВИ УЧЕСНИЦИ ПРЕЗАДОВОЉНИ виђеним као и целокупном организацијом. У одласку поред искрених честитки, изражена је нада да ће наредне године 3.Астерикс КУП прерасти и неке од дугогодишњих Г турнира и угостити преко 1.500 такмичара те тиме оснажити јужни део Србије и уздићи да буде прави центар теквондоа.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61