Get Adobe Flash player

Успешан почетак 2017. за КБС Наисус

 

            Наиме, такмичарску сезону 2017.год. започиње Урош Митровић у Загребу (Хрватска), где заједно Зораном Радивојевићем и Дамјаном Мирчевићем осваја златну медаљу на међународном турниру Дон Боско (12.фебруар).

 

            - У конкуренцији од без мало 200 такмичара из 23 клуба, у јуниорском тиму освојио сам златну медаљу. Како је ово такмичење били бодовно за Техничку репрезентацију Хрватске, то није мањкало у квалитету, иако није било превише такмичара. Поред ове медаље, српски такмичари освојили су још и: 1 златно одличје (сениорски пар - Петковић/Филиповић) и 2 сребрна (јуниорски пар - Арсић/Радивојевић и сениор до 30 год. - Милош Петковић). Успех је могао да буде и већи да суђење није било толико пристрасно, без обзира што је било бодовног карактера. - рекао је Урош Митровић.

 

Solun 

Baby CUP у Солуну -

 

Vuk-Solun            Викенд након поменутог донео је два такмичења и успехе на оба. Пут Солуна (Грчка) кренуо је једино Вук Манић и притом без много муке освојио најсјајније одличје на тзв. Baby CUP(18.фебруар). Такмичење је организовано од стране Теквондо уније северне Грчке и том приликом су окупили чак 980 најмлађих такмичара. Поред Вука, такмичари теквондо клуба Астерикс из Ниша узели су учешће и позлатили се, што је директан показатељ да и југ Србије има велики потенцијал. Резултат употпуњује Урош, који заједно са другарима из Новог Сада и Београда путује за Будимпешту (Мађарска) на Отворено првенство Будимпеште (19.фебруар). На поменутом такмичењу, које је окупило без мало 450 такмичара из 51 екипе и 18 држава, Урош заједно Зораном Радивојевићем и Дамјаном Мирчевићем осваја златну медаљу а заједно са одличјима осталих из тима и 2.место у екипном пласману.

           

            Након ових успеха, КБС Наисус окупља 5 нишких клубова: Арес, Астерикс, Дае Хан, Филип-Ниш за 1.коло Лиге Града Ниша 2017 у техничким дисциплинама теквондоа. У суботу  25.фебруара у ОШ "Иво Андрић" одржано је  такмичење, које је почело у 14.30ч а завршило у 17.30ч, на задовољство свих присутних а посебно најмлађих. Поред званичних дисциплина, такмичари су се окушали и у две незваничне а то су брзина ударца као и кик (естетски приказ теквондо техника у слободно изабраној комбинацији). Подељено је 35 златних, 15 сребрних и 15 бронзаних медаља, те је мало ко кући отишао без неког од одличја.

 

            Иако гледаоци нису овог пута могли да виде и форме слободног стила, односно музичке, били су повлашћени за нешто што до сада није виђено на такмичењима не само у Нишу већ и у Србији, а можда и шире. Поред почетника, поново је најистакнутији био троструки шампион Балкана и нишки репрезентативац - Урош Митровић, те су присутни могли да увиде шта све преданост и рад могу да донесу. Наиме, Урош је извео нову јуниорску форму која ће бити званична од 2018.год. а то је Himchari.

 

Nisus 56            - Задовољан сам одазивом клубова а посебно имајући у виду мало закаснело слање позива за исто, услед мањих организационих проблема. Оно што радује јесу најмлађи, који су и овом приликом били на висини задатка, а са осмехом и по којом медаљом отишли кући. Такође, радује и чињеница, поред тога што је ово прва и јединствена Лига у Србији, да је извођење Уроша по први пут виђено на неком такмичењу а то је нова јуниорска форма. Да би зачинили такмичење, Урош је мајсторску форму Pyongwon извео са ПОВЕЗОМ НА ОЧИМА !!! Тиме је показао да није случајно троструки првак Балкана и 11. на свету. - рекао је Небојша Анђелковић, први човек КБС Наисус-а и организатор Лиге Града Ниша.

 

            Око 50-ак такмичара узело је учешће у овом колу Лиге Града Ниша, и својим освојеним медаљама рангирали су своје клубове у екипном пласману, где је КБС Наисус тренутно на 1.место, ТК Дае Хан на 2. док је ТК Арес на 3. место.

 

Екипни пласман 1.кола

 

р.бр.

КЛУБ

злато

сребро

бронза

укупно

тренутни пласман

1.

КБС Наисус

19

9

6

166

1.

2.

Дае Хан

6

2

6

54

2.

3.

Арес

3

1

6

30

3.

4.

Филип - Ниш

3

1

0

24

4.

5.

Астерикс

1

1

1

11

5.

 

  

Nisus 83            Велику захвалност дугујемо Спортском савезу Ниша као покровитељу овог такмичења, који нам је помогао у организацији истог. Замисао овог такмичења јесте да се организују финансијски прихватљивији турнири на локалном нивоу и тиме подигне квалитет и квантитет нишких такмичара. Тиме ћемо ојачати како у такмичарском тако и организационом смислу, те на регионалним и државним првенствима постићи и боље успехе. План је да се ове године Лига прошири на свим нишким општинама, што ће омасовити како само такмичење тако и клубове на чијој територији се одржава. Остаје нада да ће се укључити и остали теквондо клубови из Ниша (Астра-Ниш, Табу, Рамин-Ниш, Чегар, и др.), који се ни овом приликом нису одазвали.

 

            Наредно коло Лиге Града Ниша планирано је за крај априла месеца. Надамо се да ће све градске општине Града Ниша увидети добробит оваквог константног афирмисања спорта и здравог живота међу најосетљивију популацију а ту спадају наши најдражи - деца и омладина; те колико је то у њиховим могућностима помоћи у организацији.

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61