Get Adobe Flash player
Prev Next

16 медаља и пехар на КУП-у Србије

25.09.2018.

              На управо одржаном КУП-у Србије такмичари КБС Наисус-а освојили су 16 медаља - 11 златних, 1 сребрну и 4 бронзаних, као и пехар за 2.место у екипном пласману.

Cela vest...

Урош је поново шампион Балкана

15.09.2018.

              На Балканском шампионату у Румунији члан КБС Наисус-а и Техничке репрезентације Србије - Урош Митровић, поново се окитио златним одличјем и понео титулу првака Балкана.

Cela vest...

Власина камп и 8.година Клуба

13.08.2018.

              Камп на Власини је поново с поносом понео епитет међународни, окупивши притом 80 учесника из Србије, Бугарске и Македоније. У оквиру истог одржано је и такмичење у недељу 05.августа,...

Cela vest...

168 медаља у првој половини 2018.год.

21.07.2018.

              Сумирајући прву половину 2018.године са 14 такмичења, на којима су такмичари КБС Наисус-а узели учешће, у Ниш су донели чак 168 медаља - 83 златних, 50 сребрних и 35...

Cela vest...

7 медаља на 1.Кондор КУП-у

18.06.2018.

              Протеклог викенда (16.јуна) у спортској хали "Асикс арена" у Софији одржан је 1.Кондор КУП (како у техничким дисциплинама тако и у борбама) на којима су такмичари КБС Наисус-а освојили...

Cela vest...

Master poomsae (majstorske forme)

 

koryo1KORYO - je prva majstorska forma i dobila je ime po istoimenoj Koryo dinastiji, koja je odbila napade Mongolskih plemena. Upravo je duh tog vremena uticao na način izvođenja forme te svaki pokret oslikava snagu i energiju potrebnu za kontrolisanje i savladavanje Mongola. Izgled forme predstavlja kinesko slovo "seonbae" ili "seonbi" što znači učen ili vešt čovek, te forma odiše snažnim duhom borilačke veštine.

keumgang1KEUMGANG - znači dijamant što predstavlja čvrstinu i težinu, ali takođe je to i naziv najlepše planine u Koreji, kao i oličenje najjačeg ratnika. Tako da pored čvrstine i snage, forma predstavlja i lepotu, ali i ponos onog koji je izvodi.

taebaek1TAEBAEK - je dobio ime po istoimenom gradu koji se nalazi u blizini planinskog lanca Baekdoo. Upravo na na jednoj od planina ovog lanca je legendarni Dangun osnovao Korejsku naciju, te od tada je Baekdoo sveto mesto i simbol Koreje. Sama reč taebaek u bukvalnom prevodu znači lakoća, te se pokreti u formi sa lakoćom izvode ne samo tačno i brzo, već sa odlučnošću i snagom poredeći se sa kolevkom Korejskog naroda. Izgled forme podseća na kinesko slovo koje simbolizuje vezu između neba i zemlje, tj. označava čovekovo postojanje na zemlji zasnovano na nebeskim pravilima.

pyongwon1PYONGWON - predstavlja ogromnu ravnu površinu koja označava izvor života za sva bića. Ova forma se bazira na ideji mira i borbe proizvedenih iz principa porekla i potrebe. Izgled forme predstavlja značajnost porekla i transformaciju veličanstvenosti.

sipjin1SIPJIN - je ime dobila po kineskom simbolu 10, koji predstavlja deset entiteta dugovečnosti, i to: dva nebeska tela (Sunce i Mesec), tri prirodna izvora (planina, voda i kamen), dve biljke (drvo bor i biljka večne mladosti) i tri životinje (kornjača, jelen i vrana), pružajući veru, nadu i ljubav u cilju čovekovog postojanja. Takođe označava i beskonačnu numeraciju kroz decimalni sistem kao i neprekidan razvoj.

jitae1JITAE - naziv izveden iz simbola zemlje, u smislu da se sve rađa iz zemlje i u nju vraća. Kao što Yin i Yang predstavljaju dve neraskidive suprotnosti, tako i zemlja predstavlja i početak i kraj svega. Sa druge strane predstavlja čoveka koji sa obe noge stoji na zemlji sa uperenim pogledom u nebo. Ovo simbolizuje različite aspekte ljudskog postojanja i njegove borbe za opstanak, kao ratnika koji teži ka nebu.

cheonkwon1CHEONKWON - karakteriše se simbolom neba odnosno nebeske neverovatne moći, koja je izvor svega pa i samog kosmosa. Po verovanjima cheonkwon je forma koja predstavlja nešto misteriozno, beskrajno i duboko. Takođe, izgled forme simbolizuje čovek koji silazi sa neba, podređuje se nebeskoj volji, darovan nebeskom snagom, što predstavlja jedinstvo nebesa sa čovekovim postojanjem.

hansoo1HANSU - predstavlja simbol vode koja svojom fluidnošću se lako adaptira u prirodi, a takođe i supstanca od koje zavisi opstanak i rast svih živih bića. Samim tim simbolizuje i rast, snagu i slabosti, velikodušnost, harminiju i adaptabilnost. Međutim, HAN se može različita značenja: brojnost, znatnost, podjednakost, ali takođe i raj i koren koji prožima sve ostalo. Iznad svega voda poseduje karakteristike nesalomivosti i fleksibilnosti, te pokreti u formi su lagani ali tečni kao kap vode koja stremi ka okeanu.

illyo1ILYEO - karakteriše jedinstvo duha (psihe) i tela (materije), koja je preuzeta iz budizma za vreme Šila dinastije. Svastika simbolom je memorisano zauvek učenje Svetog budiste Wonhyo-a, koje govori o ujedinjenju i harmonizacji tela i uma, materije i duha, entiteta "ti" i "ja", odnosno koncentriše se na ostavljanju iza sebe svih materijalnih stvari, opsesija i spoljašnjih uticaja.

Пријатељи клуба

Статистика

visitors by country counter

Клуб Борилачких Спортова "Наисус", ул. Јастребачка 27, 18110 Ниш
Матични број: 17811819, ПИБ: 106793321, Текући рачун: 105-21580-85
Телефони:  +381 64 288 5 992 ; +381 61 248 91 61